Ga naar hoofdinhoud

Vijfde plek voor Saskia Maertens in Blue Hors Freestyle

Saskia Maertens en Legend of Loxley (v. Lord Loxley) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de Grand Prix lukte het Saskia Maertens vrijdag net niet om in de top tien te eindigen met Legend Of Loxley  (v. Lord Loxley) op het Blue Hors Dressurfestival, maar in de Kür van vandaag pakte de amazone een mooie top 5-klassering. Lone Bang Larsen schreef met Bakkely's Onandt voor thuispubliek unaniem de overwinning op zijn naam met 76,655%.

Maertens baalde van de zigzag die in de Grand Prix de mist in ging, maar was verder heel blij met haar Grand Prix waarin ze met 68% twaalfde werd. In de kür wist de amazone er met haar ‘Buffeltje’ een flinke schep bovenop te doen en kreeg ze 71,095% van de juryleden. Daarmee verbeterde Maertens ruimschoots haar eigen internationale persoonlijke record.

Deense top drie

De top drie was voor thuisrijdende combinaties. Mai Tofte Olesen mocht zich als tweede opstellen voor de prijsuitreiking. Zij kreeg 74,120% voor haar proef met Rustique (v.  Heslegård’s Rubin) en dat was een fractie meer dan de score van Helene Melsen met Aston Martin (v. Monteverdi). Melsen kwam uit op 74,115%.

Nederlanders

Margo Timmermans eindigde in de Grand Prix net in de prijzen, maar viel er in de kür net buiten met Catch Me (v. Dreamcatcher). Het duo kwam uit op een totaal van 70,645% en de zevende plaats. Petra van Esch volgde haar landgenote op de voet met Fiji (v. Florencio) en eindigde met 70,380% op de achtste plek.

 

Uitslag

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook