Ga naar hoofdinhoud

Voormalig paard van Stephanie Kooijman Winston met wedstrijdpensioen

Stephanie Kooijman, hier met met Winston. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In 2017 kreeg de Griekse Theodora Livanos Winston (v. OO Seven) onder het zadel en heeft besloten hem uit de wedstrijdsport te halen, zo vermeld Eurodressage op hun website. Stephanie Kooijman was succesvol met de donkerbruine ruin in de Grand Prix U25 maar genoodzaakt Winston te verkopen. Livanos bracht hem uit in de Prix st. Georges. 

In 2018 raakte Winston geblesseerd en werd tijdelijk uit de sport gehaald om te kunnen herstellen. Livanos heeft nu besloten om haar paard definitief uit de sport te halen. Tegen Eurodressage vertelt Theodora: “Winston is nu weer thuis en ik ben hem alleen thuis aan het trainen, geen wedstrijden meer. Het is er een uit duizenden en is nu 16 jaar, een mooie leeftijd om met pensioen te gaan.” Ze gaat verder: “Hij heeft een aantal ongelukkige blessures gehad, dus ik wil hem niet meer op topniveau uitbrengen. Hij heeft al veel gedaan, hij verdient nu rust.”

WEG-paard

Begin april werd bekend dat Theodora Livanos Dono di Maggio (v. Dimaggio) heeft aangekocht. Dono di Maggio maakte met Emile Faurie deel uit van het Britse team op de Wereldruiterspelen in Tryon.

Bron: Horses.nl/Eurodressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.