Ga naar hoofdinhoud

Waregem junioren: Lara van Nek wint kür met 73,74%

Lara van Nek met Fariska. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vanochtend in Waregem waren Lara van Nek en haar KWPN-merrie Fariska (v. Vivaldi) de beste combinatie in de kür op muziek bij de Junioren. Met een gemiddelde van 73,74% liet de Nederlandse amazone alle concurrentie achter zich. Bij de artistieke onderdelen van de proef behaalde ze bij twee jurlyleden zelfs 78%.

De Belgische amazone Jette de Jong greep net naast de eerste plaats door een eindscore van 73,35% te rijden met haar Charmeur-nakomeling Heavenly Charming. De Jong scoorde in het technische gedeelte (71,50%) net iets hoger dan Van Nek (71,20%) maar in het artistieke gedeelte haalde van Nek een hogere score dan de Jong en moest de Belgische amazone genoegen nemen met de tweede plek.

Duitsland derde

Met haar hengst Barclay 20 (v.Belissimo M) sluit Lara Middelberg de top drie af door een score neer te zetten van 70,97%. De Duitse amazone was met die score net iets beter dan de twee Belgische dames Louise Brouwers en Opsomer die op de vierde en de vijfde plek eindigden.

Op één lijn

De jury bij C, Janine Van Twist en de jury bij M, Knut Danzberg lagen op één lijn wat betreft de artistieke onderdelen. Van Nek kreeg van beide 78%, de Jong scoorde bij beide precies 77% en Middelberg kreeg van beide 75%.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook