Ga naar hoofdinhoud

Wederom overwinning voor Rixt van der Horst

Rixt van der Horst met Findsley Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Nederlandse para-dressuuramazones deden goede zaken op de tweede dag van CHI Al Shaqab. Rixt van der Horst mocht in de Grade III de overwinning van de individuele proef op haar naam schrijven. Van der Horst won gisteren ook al de landenproef. Neel Schakel-Van Klei behaalde een tweede plaats in de Grade IV en in de Grade II mocht Annemarieke Nobel de tweede plaats in ontvangst nemen.

De winst in de Grade II was voor Pepo Puch. De Oostenrijker scoorde met Sailor’s Blue (v. Swarovski) 76,111%. Annemarieke Nobel en Doo Schufro (v. Doolittle) eindigden met 68,535% als tweede.

Van der Horst wint Grade III

Landgenoten Rixt van der Horst en Maud de Reu namen het wederom tegen elkaar op in de Grade III. Van der Horst trok net als gisteren aan het langste eind en stuurde de 11-jarige Findsley N.O.P. (v. Belissimo M) naar een score van 75,686%. De proef van De Reu en Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair) werd beloond met 71,765%.

Schakel-Van Klei tweede

In de Grade IV was Neel Schakel-Van Klei de beste Nederlander. De amazone reed Edison (v. Vivaldi) naar 73,415% en eindigde daarmee voor Tessa Baaijens-Van De Vrie, die derde werd met 72,967%. Lotte Krijnsen, die gisteren als beste Nederlandse eindigde, werd vierde. De proef van Krijnsen en Rosenstolz (v. Rotspon) werd beoordeeld met 71,463%.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Wederom overwinning voor Rixt van der Horst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook