Ga naar hoofdinhoud

Weer overwinning en nieuw PR voor Charlotte Dujardin en Imhotep

Charlotte Dujardin met Imhotep.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nadat Charlotte Dujardin vorige maand een geslaagd en winnend rentree maakte met Imhotep (Everdale x Vivaldi), voegde ze vandaag opnieuw een overwinning toe aan haar palmares. Met een score 80,196% won het duo niet alleen unaniem de Grand Prix op het British Dressage Festival in Wellington, maar verbeterden ze ook hun persoonlijke record met ruim twee procent.

De piaffe, de pirouettes, de zigzag in galop en de drafappuyementen leverden negens op, maar Dujardin kreeg ook een hele rits achten en 8,5’en voor onder andere de passage, de overgangen piaffe-passage en de verruimingen in draf en galop.

Top vier

Dujardin was met Imhotep de enige, die boven de tachtig procent uitkwam. Carl Hester eindigde met Fame (v. Bordeaux), waarmee hij twee maanden terug op CDI Tolbert een internationaal debuut maakte, op de tweede plek met een score van 76,761%. Hester werd op de voet gevolgd door Gareth Hughes met Classic Briolinca (v. Trento B) met een totaal van 76,500% en eindigde vervolgens zelf met En Vogue (v. Jazz) nog een keer in de top vier met een score van 74,109%.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.