Ga naar hoofdinhoud

Wereldkampioene Fiontini niet in actie op thuisconcours

Severo Jurado Lopez met Fiontini. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Drievoudig wereldkampioene Fiontini zou morgen haar tweede internationale Grand Prix lopen in Uggerhalne, maar verschijnt niet aan de start. Severo Jurado Lopez maakte dit via Instagram bekend.

Volgens haar Spaanse ruiter voelde Fiontini zich donderdagmorgen niet lekker waarna het besluit werd genomen om haar terug te trekken en door een dierenarts te laten checken.

“We hebben helaas moeten besluiten haar terug te trekken voor de wedstrijd. Het is voor ons belangrijker om uit te vinden waarom ze zich niet lekker voelt dan om mee te doen”, schrijft Lopez op Instagram. “Het is natuurlijk heel teleurstellend dat dit net voor een wedstrijd gebeurt. Maar het welzijn van de paarden staat altijd voorop.”

Tweede keer

Het zou de tweede keer zijn dat de merrie internationaal Grand Prix gaat. Bij hun debuut afgelopen maart in Herning kreeg het duo bijna 76% in de Grand Prix en werden ze derde in de kür met 80,185%.

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook