Ga naar hoofdinhoud

Afscheidstournee van Don Johnson FRH bekroond met kürwinst in Fritzens

Isabell Werth met Don Johnson Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Isabell Werth schreef gisteren één van de laatste kür overwinning met Don Johnson FRH (v. Don Frederico) op haar naam. Werth kondigde op 7 mei, na haar overwinning in Mannheim met de 17-jarige  Hannoveraner, aan dat ze voor zijn pensioen nog twee of drie mooie wedstrijden met hem rijdt. De wedstrijd in Fritzens was één van zijn laatste wedstrijden, waarbij hij in de kür op muziek een score van 81.780% behaalde. Het was een dikke overwinning, bij gebrek aan echte concurrentie.

De tweede plaats in de kür was voor de Duitse Stefanie Schatz-Weihermüller met de KWPN’er C’est la Vie (v. Johnson). Deze combinatie werd op bijna vijf procent afstand tweede met een percentage van 76.995%. De Johnson-zoon is een fokproduct van A. Bekkers.

Müller derde

Op afstand van een half procent, met een percentage van 76.425%, bemachtigde de Duitse Lisa Müller de derde plaats met de 16-jarige ruin Birkhof’s Dave FBW (v. Denaro).

Vier proeven

Op de Schindlhof won Werth vier proeven. Met haar topmerrie Bella Rose (v. Belissimo M) behaalde ze ook de zege in de Grand Prix op vrijdag en de Grand Prix Special op zondag.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook