Ga naar hoofdinhoud

Winnend internationaal debuut voor Sarah Lockman en President’s First Apple

Patrick van der Meer met President's First Apple. Foto: Jessica Pijlman

Sarah Lockman en  President's First Apple (v. Vivaldi) hebben gisteren in Californië hun eerste internationale Prix St. Georges gewonnen. Deze wedstrijd gold tevens als kwalificatie voor de Pan Am-Games en met het totaal van 74,382% heeft het duo de hoogste score tot nu toe neergezet in de selectiewedstrijden voor deze Games.

Het was niet de allereerste wedstrijd van Lockman en First Apple, die eerder onder Patrick van der Meer ook heel succesvol was in de Lichte Tour. Eerder deze maand startte de Amerikaanse amazone eenmaal op een nationale wedstrijd met de vos en noteerde daar een score van ruim 78%.

Juryverschil

Lockmans score liep nogal wat uiteen bij de vijf juryleden en de zege was dan ook niet helemaal unaniem. Haar hoogste punten kreeg ze van de Zweed Magnus Ringmark die 79,412% gaf en de laagste punten 71,324% kwamen van de Canadese Brenda Minor. Met het totaal van 74,382% bleef Lockman Günther Seidel met Beltano (v. Belissimo M) bijna twee procent voor. Daarnaast  verbeterde ze het resultaat van Ashley Holzer, die met Valentine (v. Sir Donnerhall I) met 74,265% tot nu toe de hoogste score had in het selectietraject voor de Spelen die eind juli in Peru worden gehouden.

Toeval

Lockman vertelde op Dressagenews dat ze First Apple eigenlijk bij toeval vond toen ze bij Carolyn de Roo-Kooiman van de Presidents Stables aan het kijken was naar beleggingspaarden voor haar sponsor Gerry Ibanez. “De eerste keer dat ik hem reed had ik tranen in mijn ogen”, aldus Lockman. “Hij is zo’n gentleman, een superatleet met een geweldig temperament en zo correct getraind.”

Sarah Lockman, die wordt getraind door Günther Seidel, runt een stal in Californië en heeft tot nog toe vooral op nationaal niveau gepresteerd. In haar jeugd kwam de amazone uit op CCI2*-wedstrijden, maar in 2004 verlegde ze haar focus naar de dressuur. Haar doel is altijd geweest om in het Amerikaanse team te kunnen rijden.

Patrick van der Meer

Kooiman kocht de door Nico van Maaswaal gefokte First Apple als veulen en zette hem in 2016 in training bij Patrick van der Meer. Van der Meer werd in dat jaar direct reservekampioen in de Pavo Cup voor zesjarigen en een jaar later was het duo de beste Nederlandse combinatie op het Wereldkampioenschap voor zevenjarige dressuurpaarden. Ook internationaal deed de Vivaldi-zoon uit de Grand Prix-merrie Oogappel (TCN Partout x Flemmingh) het goed. In de internationale Lichte Tour-rubrieken zat First Apple altijd bij de beste drie.

Bron: Dressagenews

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook