Ga naar hoofdinhoud

Winnend internationaal PSG-debuut voor Foreign Affair

Malin Nilsson, hier met Foreign Affair. Foto: Tanja Becker
De voormalige KWPN-hengst Foreign Affair (Rock Forever x Scandic) heeft donderdag in Flyinge zijn internationale debuut in de Prix st. Georges winnend afgesloten. Onder Patrik Kittels stalamazone Malin Wahlkamp-Nilsson liep de ruin naar een totaal van 75,147% en won daarmee unaniem de rubriek.

Foreign Affair kwam de afgelopen tijd een aantal keer in het nieuws. Het fokproduct van Jan Greve werd vorig jaar mei via Patrik Kittel verkocht aan de familie Rothenberger. Eerst nam Sanneke Rothenberger plaats in het zadel, later nam zus Semmieke de teugels over. In april van dit jaar werd de jongste telg van de Rothenberger-familie bij haar debuut met de KWPN-er nog tweede in de S1* in Darmstadt-Kranichstein. De familie Rothenberger heeft niet lang plezier gehad van de ruin, want ruim een jaar nadat hij naar Gestüt Erlenhof kwam, maakte Foreign Affair weer de terugtocht naar Kittel om verkocht te worden.

Successen

Deze overwinning is niet het eerste succes van het duo, dat in de proef de hoogste punten kreeg voor de drafversterkingen en de galopwissels. In 2015 verhuisde het paard naar de stallen van Patrik Kittel, waar  Nilsson in het zadel plaatsnam. De amazone won met hem twee jaar achter elkaar de Scandinavische kampioenschappen in zijn leeftijdscategorie en vorig jaar won Nilsson in Hagen de kwalificatie-wedstrijd voor de finale van de Nürnberger Burg Pokal met 74.975%. Kort daarvoor debuteerde de Zweedse met de zoon van Rock Forever in de Lichte Tour in Ankum en won direct.

Top drie

De rest van de top drie werd ook compleet gemaakt door Zweedse combinaties, die allebei boven de zeventig procent scoorden. Sofie Lexner eindigde met Danny Black (v. Desperados) op de tweede plek met 71,716% en Stefan Jansson werd derde met Locatelli (v. Magnus Ringmark) met 70,049%.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook