Ga naar hoofdinhoud

YR-kür voor Thalia Rockx met Gerda Nova de la Fazenda

Thalia Rockx hier met Verdi de la Fazenda. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de landenproef eindigde Thalia Rockx donderdag op de tweede plaats met Gerda Nova de la Fazenda (v. Romanov) in de individuele proef werd ze derde, maar in de kür op zaterdagavond liet de amazone zich niet van de zege houden en stond ze met 75,125% ruim twee procent los van de nummer twee. Fabienne Jongen eindigde met Botticelli ook in de top drie, zij werd derde.

Rockx kreeg met de achtjarige merrie achten voor de uitgestrekte stap, het schouderbinnenwaarts, de drafappuyementen, de uitgestrekte galop, de serie om de vier en om de drie galopsprongen. Ondanks dat niet alle juryleden haar bovenaan zetten, was de score ruim voldoende voor de winst, waarmee Rockx haar internationale YR-debuut met Gerda Nova heel mooi afsluit.

Top drie

De thuisrijdende Laura Luyten nestelde zich met J2L Lamborghini tussen de beide Nederlandse amazones in. Luyten stuurde de Bon Bravour-zoon naar een score van 73,083% en bleef daarmee net voor Jongen en de Obelisk-zoon. Een van de juryleden plaatste Jongen bovenaan, maar de totaalscore kwam uit op 72,917%.

 

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook