Ga naar hoofdinhoud

Zuidenwind bovenaan WB-kwalificatie Tallinn

Rose Mathisen met ZuidenwindFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KWPN-goedgekeurde hengst Zuidenwind (v. OO Seven) won dit weekend zowel de Grand Prix als de kür op muziek op de wereldbekerkwalificatie in Tallinn, Estland. In de Grand Prix waren de Zweedse Rose Mathisen en Zuidenwind al de beste met een score van 68,935%. In de kür deed de combinatie er nog een schepje bovenop, daar schreven ze de overwinning met een score van ruim 75% op hun naam.

De door  H. van Helvoirt uit Rosmalen gefokte Zuidenwind is sinds vorig jaar volledig in eigendom van zijn amazone. De 20 wereldbekerpunten die de combinatie verdiende in Centraal-Europese kwalificatie van Tallinn, mogen ze meenemen naar de West-Europese tussenstand. “Dit is het beste gevoel wat ik met hem in de ring heb gehad”, vertelt Matthisen na afloop. “De score is geen record voor ons, maar hij was zo fijn in de aanleuning en makkelijk te rijden.” De volgende wedstrijd van de combinatie is de wereldbekerkwalificatie in Herning over twee weken.

Upgrade

De Russische Inessa Merkulova en Upgrade (v. Scandic) moesten in de Grand Prix nog genoegen nemen met een negende plek, in de kür werden ze vijfde met een score van 70,150%.

Uitslag GP

Uitslag kür op muziek

Bron: KWPN / Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook