Ga naar hoofdinhoud

Zussen Nijpjes verkopen ‘zwarte parel’ naar Rusland

Chantal Nijpjes met Chekavara Foto: Leandra de Klerk

Chantal en Jessica Nijpjes hebben afscheid genomen van Lichte Tour-paard Chekavara N (Rubiquil x Obelisk). De twaalfjarige hengst gaat zijn carrière voorzetten in Rusland en wordt op termijn bij de jeugd uitgebracht.

Zowel Jessica als tweelingzus Chantal boekten successen met de hengst die ze vanaf veulen in hun bezit hadden. Onder Chantal debuteerde hij twee jaar geleden in de internationale Lichte Tour. Het beste internationale resultaat werd behaald in de Lichte Tour-rubriek op het toneel van het WK Jonge Dressuurpaarden van 2017 in Ermelo. Daar eindigden ze met 71,233% als derde in de kür op muziek.

‘Pijn in ons hart’

“De zeer knappe verschijning, ook wel bekend als onze zwarte parel, zal zijn nieuwe thuis in Rusland vinden. Met pijn in ons hart en een traan gelaten om het feit dat we hem moeten gaan missen. We hebben er een super paard aan gehad en super prestaties mee behaald”, melden de zussen over het afscheid van Chekavara.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook