Ga naar hoofdinhoud

Bonheur de la Vie wint GP en GPS Agravis Cup Oldenburg

Bonheur de la Vie (v. Bordeaux) met Sandra Nuxoll - Foto: Equitaris/Lafrenz

De Grand Prix en de Grand Prix Spécial op de Oldenburger Agravis Cup, dit jaar een nationaal concours, zijn gewonnen door Sandra Nuxoll en Bonheur de la Vie (Bordeaux x Tuschinski). De tienjarige KWPN-ruin, die sinds 2021 op internationaal Grand Prix-niveau wordt uitgebracht, liep in de Spécial naar 76,725%, een score waar hij internationaal nog niet bij in de buurt kwam.

Sandra Nuxoll reed vorig jaar twee internationale wedstrijden met Bonheur de la Vie, dit jaar bracht ze hem vier keer internationaal aan de start, met 71,383% als persoonlijk record in de Spécial. In Oldenburg ging de ruin daar (nationaal) ruimschoots overheen. Op het protocol verscheen een hele reeks aan achten, met voor het drafappuyement naar links zelfs een negen. Ook voor de passage aan het einde van de proef werden twee negens genoteerd, daar tegenover stond een dikke onvoldoende voor de serie om de twee. Twee juryleden gaven een vier, twee een vijf en bij het vijfde jurylid stond er nog een acht op het protocol.

In de Grand Prix kür stuurde Andrea Timpe de negentienjarige routinier Don Darwin (Don Schufro x Warkant) met 75,80% naar de zege. Judy Reynolds mocht de tweede prijs in ontvangst komen nemen. Met de zeventienjarige PRE-hengst Mango Jacaro (Rondeno IX x Endrino) liet ze 73,90% optekenen.

Uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook