Ga naar hoofdinhoud

Britney Schut 1, 2 én 3: ‘Het kon niet beter, echt super tof!’

Britney Schut met Deco. Foto: Foto4U
Met drie paarden in dezelfde klasse was het vandaag flink aanpoten voor Britney Schut. Maar dat bleek niet voor niets. Op de Subtopwedstrijd in Hoogerheide was de 18-jarige amazone oppermachtig in het ZZ-Zwaar: eerste met Deco (v. Painted Black) met 68,000%, tweede met Genius (v. Negro) met 66,500% en derde met Hello Negro (v. Negro) met 66,286%.

“Van de week waren we twee, drie en vier, dus dit is super leuk. Het kon niet beter, echt super tof!”, vertelt Britney Schut over haar succesreeks. “Deco liep op zich een fijne proef maar hij mocht net iets meer met het neusje eruit. Doordat hij even afgeleid was kregen we twee storingen maar ik ben er super blij mee.”

Steeds meer volwassen

Met deze zoon van Painted Black reed Schut eerder ook al succesvol bij de jeugd. “Deco heeft een heel speciaal karakter, de ene dag ging het goed en de volgende dag moest ik afgroeten. Daarom vond ik dat het geen zin had om hem nog internationaal te starten. Maar hij heeft super veel kwaliteit en hoewel dat eerder moeilijk te handelen was, lijkt hij nu steeds meer volwassen te worden en zich over te geven.”

Fijne instelling

Met de achtjarige Genius kwam Schut voor de tweede keer uit in het ZZ-Zwaar. “Het ging nog niet vanzelf maar Genius deed super zijn best. Hij moet nog iets sterker worden maar doet alles netjes. Hij heeft een fijne instelling en kijkt nooit ergens naar. Echt een fijn paard om mee op wedstrijd te nemen.”

Levensgevaarlijk

De zevenjarige Hello Negro liep vorig jaar nog in de klasse B en heeft sinds die tijd enorme progressie gemaakt. “Vanaf het zadelmak maken ging hij rennen en stopte niet meer, echt levensgevaarlijk”, blikt Schut terug die de Negro-zoon vervolgens overnam van zijn toenmalige ruiter. “Er is nooit iets mis gegaan maar ik heb de tijd genomen om hem vertrouwen te geven totdat hij geen paniek meer had.”

Niet zo’n type

De 18-jarige Schut volgt de opleiding Marketing & Communicatie maar ziet haar toekomt in de paarden. “Ik ben niet zo’n type voor school en richt me liever op de paarden. In de aanloop naar het NK hebben andere combinaties al boven de zeventig gescoord. Het zou super leuk zijn om die score ook te halen en bovenaan mee te kunnen doen. Ik ben een tijdje best onzeker geweest en probeer nu weer te genieten. En wellicht kunnen we straks ook wat young riders-proeven rijden, dat zou super leuk zijn.”

Noordijk volgt met twee paarden

Kim Noordijk bracht twee paarden aan de start en beide deden weinig voor elkaar onder. Uiteindelijk scoorde haar Cees (v. Santano) met 65,786% (vierde) net iets hoger dan Vonkenstein. Met deze Ferro-zoon kwam de score uit op 65,429% en de vijfde plek.

Groenenboom op dreef

Rozemarijn Groenenboom komt met Guinness R.D.P. (v. Voice) nog niet zolang uit in de Subtop. In die korte tijd boekte het duo al meerdere successen en ook vandaag waren ze op dreef. Met 64,929% won de combinatie proef 38. Met die score bleven dik twee procent voor op Margot Bosch – Bril en Solied-nazaat Dante (62,000%).

De Vrieze verslaat Wils met dezelfde score

In de Intermédiaire I behaalden twee combinaties exact dezelfde score van 66,397%. Na toepassing van de ex aeqo-regeling mocht Mariska de Vrieze met Duchess (v. Jazz) het oranje lint ophalen en werden Lenneke Wils en Kracker (v. Krack C) tweede.

Lord Leatherdale-zonen scoren in PSG

Van Olst-amazone Charlotte Fry zette in de Prix St. Georges de hoogste score neer. Zij reed For Your Eyes Only (v. Lord Leatherdale) naar 70,294%. Ook op de tweede plek een zoon Lord Leatherdale: Hyatt onder Jeroen Okkema met 68,529%. Marielle Hoefsmit en haar eigengefokte Heavenly Charming (v. Charmeur) werden derde met 66,471%.

Lees ook:
Lynne Maas durft hardop te dromen: ‘Hopelijk wordt 2020 ons jaar’

Uitslag jeugd/PSG/ZT

Uitslag ZZ-Zwaar/Intermédiaire I

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.