Ga naar hoofdinhoud

Chiel van Bedaf wint kv junioren én young riders: ‘Het is een leuke uitdaging’

Update
Chiel van Bedaf met Floris. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op Geldrop Hippique stonden vandaag kadervormingswedstrijden voor junioren en young riders op het programma. Bij de junioren noteerde Chiel van Bedaf met Floris (Ampère x Florencio) de winnende A-kaderscore van 71,111%. Bij de young riders ging Van Bedaf op herhaling: deze proef won hij met Fernando (Tango x Loutano) met de B-kaderscore van 70,098%.

Hoewel de zestienjarige ruiter nog een aantal jaar te gaan heeft bij de junioren, komt hij ook uit bij de young riders, in het ZZ-Zwaar en de Lichte Tour. In die klasse won hij onlangs zijn debuut in de Intermédiaire I met dik zeventig procent. “Floris loopt hele constante proeven en is goed geschikt voor de junioren. En voor Fernando geldt: hoe moeilijker, hoe makkelijker”, vertelt Chiel van Bedaf lachend. “Dan houdt hij meer zijn aandacht er bij.”

Afwisseling

“Ik vind het leuk om het af te wisselen in plaats van steeds dezelfde proeven rijden. Het is een leuke variatie en ook voor de paarden een beetje afwisseling. En af en toe een keer iets anders is een leuke uitdaging.”

Klein dingetje

Die afwisseling gaat Van Bedaf duidelijk goed af en hij is blij met zijn beide proeven van vandaag. “Floris liep heel fijn, hij stond er goed aan en liep een mooie constante proef. Alleen het binnenkomen was even een klein dingetje. Daar moest hij mesten. Fernando liep ook heel fijn alleen een pirouette was iets minder. En de draf kon iets spectaculairder. Ja, het kan natuurlijk altijd beter”, zegt Van Bedaf kritisch. “Maar ik ben zéker tevreden. We waren twee keer eerste dus beter kan niet.”

Focus op EK

Het afgelopen seizoen was Van Bedaf met Floris de reservecombinatie voor het EK in Italië en zijn doel voor volgend jaar heeft hij duidelijk voor ogen. “Reserve was niet slecht maar je wil natuurlijk beter. Het plan is om met Floris te richten op het EK van volgend jaar. En met Fernando kijken we wel.”

B-kaderscore voor Micky Schelstraete

Bij de junioren noteerde ook Micky Schelstraete een kaderscore. Zij reed Grand Charmeur (v. Apache) naar de B-kaderscore van 70,657% en daarmee de tweede plek. Lara van Nek volgde met Amazing Comeback (v. Krack C) met 68,939% als derde. Evi van Rooij en Edea (v. Johnson) werden vierde met 68,232%. Met 68,131% maakten Fleur Prinsen en Fame  (v. San Amour) de top vijf compleet.

Lauren Neville tweede bij young riders

Bij de young riders werden er naast Chiel van Bedaf geen kaderscores behaald. Lauren Neville en Valentino (v. Osmium) werden tweede met 67,598%. Meike Kroot en Vince (v. OO Seven) volgden met 67,059% als derde. Annemijn Boogaard noteerde met Fullspeed TC (v. Ziësto) het vierde resultaat van 66,618%, gevolgd door Annelotte Felix en Amos (v. Flemmingh) met 66,422%.

Evi van Rooij klasse apart

Net als gisteren in de voor kadervorming tellende landenproef voor pony’s was Evi van Rooij vandaag ook in de individuele proef de beste. Met King Stayerhof’s Jango (v. Kosmo van Orchids) zette ze met 71,911% de enige 70%-plusscore neer. Daarnaast werd ze met Den Ostriks Macho (v. Good Looking), die op Geldrop Hippique zijn rentree in de sport maakte, derde met 68,537%. Tussen die twee resultaten van Van Rooij nestelde Jill Bogers zich. Zij reed First Hummer (v. FS Mr. Right) met 69,553% naar de tweede plaats. Lilli van den Hoogen en Don Davino Horsepoint (v. Don Carino du Bois) werden vierde met 67,195%, gevolgd door Julia Willemsen en Movie Star (v. Hagelkruis Valentijn) met 67,154%.

Uitslag junioren

Uitslag young riders

Uitslag pony’s

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.