Ga naar hoofdinhoud

Diederik van Sifhout en Expression N.O.P naar dik 75%

Diederik van Silfhout met Expression N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de subtopwedstrijd in Velddriel was een zeer mooie kopgroep van kaderleden met hengsten te zien in de Grand Prix. De absolute uitschieter was Diederik van Silfhout die met de KWPN-hengst Expression N.O.P. (v. Vivaldi) 75,27% scoorde.

“Hij liep ook echt goed. Alles komt nu ook op zijn plek”, vertelt Van Silfhout enthousiast.
“Voor de piaffe en passage hadden we achten en een paar keer een 7,5 en voor de uitgestrekte draf en de pirouettes zelfs negens. Dan gaat het hard. De stap wordt ook steeds beter, daar kregen we zevens en een paar keer een 7,5 voor. Het is echt een super lekker beest. Als hij eenmaal iets weet vindt hij het ook niet moeilijk meer.”

Laatste stukje afwerking

Op de vraag of er nog steeds rek in de score zit, antwoordt hij: “Om de score nog een paar procenten omhoog te krijgen mag het laatste stukje afwerking nog beter. Hij was nu bijvoorbeeld nog ietsje scheef in de piaffe op de middenlijn. Misschien mag hij nog iets vlugger en nog iets meer van de grond, maar hij is pas tien, dus we liggen al super op schema. Voor nu is het echt fantastisch.”

Verschil

Van Silfhout debuteerde afgelopen dinsdag in de Inter II met de hengst Etoile Riche d’Apardi (v. Sir Oldenburg), die voorheen werd uitgebracht door Stéphanie Beek-Peters. Ook in Velddriel startte de combinatie nog een keer op dit niveau. De 74,49% die dinsdag gescoord werd, viel nu iets lager uit met bijna 70%.
“Hij liep wel heel goed, maar hij was net iets aan de frisse kant, waardoor we ook nog een fout in de uitgestrekte galop kregen. Het is met hem nog een beetje de weg vinden, hoe en hoe lang los te rijden. Helaas hadden we ook een behoorlijk juryverschil van bijna 73% en net aan 67%. Dit paard kan wel alles voor een acht of een negen en hij kan fantastisch sluiten. We maken hem rustig verder klaar en dan zullen we binnenkort een keer Grand Prix starten.”

Hengsten voorop

In de Grand Prix was de tweede plaats voor Emmelie Scholtens en de KWPN-hengst Desperado (v. Vivaldi) met 72,9%. Madeleine Witte-Vrees en de KWPN-hengst Charmeur (v. Florencio) werden derde met ruim 70%.

Onder de 60%

In de gecombineerde Lichte Tour vielen de scores niet helemaal mee. Acht van de 14 combinaties bleven onder de 60%. Neelke van Kollenburg was de absolute winnares. Met Feline (v. Jazz) noteerde ze 67,87%.
Floortje Hazenveld eindigde met Shaoli (v. Scolari) als tweede met 64,56%. Ze bleef Barbara Soederhuizen en Eclips (v. Apache) 0,5% voor.
Julia Bouthoorn werd met Boy Bentley (v. Johnson) vierde met 62,79%.

In het ZZ-Zwaar kwam in de tweede proef niemand boven de 60% uit. De eerste proef kwam op naam van Milou Dees en Francesco (v. Florencio) met 64,71%. De combinatie startte maar één proef.
Sophie Kuijken werd met Cassius (v. Vivaldi) tweede met 61,29%.
De gecombineerde junioren/young riders kwam op naam van Shanna Baars. Met Farzana G (v. Ampère) scoorde ze 68,26%.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook