Ga naar hoofdinhoud

Dik 70% voor Marijnissen in Zeelandse GP: ‘Ik heb de smaak te pakken’

Update
Sander Marijnissen met DSM Cool 2 Johnson. Foto: Alexander Marijnissen
Nadat Sander Marijnissen vorige maand na een pauze van acht jaar een winnend rentree in de Grand Prix maakte en vlak daarna met ruim 68% ook al een keer tweede werd, heeft hij zaterdag op Outdoor Zeeland opnieuw een overwinning op zijn naam gezet. Marijnissen kreeg 70,109% voor zijn proef met DSM Cool 2 Johnson (Johnson x Balzflug) en heeft naar eigen zeggen de smaak helemaal weer te pakken.

“Het gaat hartstikke lekker”, steekt Sander Marijnissen enthousiast van wal. “Ik heb zoveel achten op de lijst. Voor de piaffe, voor de passage en voor de overgangen daartussen en dat zijn echt allemaal belangrijke punten. Daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee.”

‘Een genot om naar te kijken’

“Er zaten wel een paar slingertjes in, maar ook echt veel goede dingen en ik heb heel leuk jurycommentaar gekregen”, vertelt Marijnissen trots verder. “Op mijn protocol stond al ‘wauw wat een power’, ‘wat een krachtig paard’ en ‘wat een souplesse’, maar na afloop kwam de jury ook nog speciaal naar me toe ook om te zeggen dat het echt een paard voor het internationale werk en dat het een genot is om te kijken naar de proef.”

Verbeterpuntjes

Marijnissen is weliswaar helemaal in zijn nopjes, maar is tegelijk ook heel nuchter over zijn eigen optreden. “De zigzag in galop, die kan ik voor een 7,5 of een acht, maar vandaag reed ik echt een slordige eerste wissel en ja dan staat er een vijf, dat is natuurlijk zonde”, aldus de ruiter. “En het halthouden en achterwaarts dat ging ook niet zoals we kunnen, dat zijn van die stomme dingetjes, dat ligt echt aan mijzelf, dat is niet nodig.”

Special

Vorige maand liet Marijnissen al weten ook zeker wel weer internationale ambities te hebben nu hij op dit niveau terug is in de ring. Het optreden van vandaag en het jurycommentaar wakkert deze ambitie natuurlijk nog meer aan en als voorbereiding daarop kan Marijnissen morgen vast een keer de Special rijden. “Ik denk dat de Special hem echt goed ligt”, blikt Marijnissen, die met zijn totaal niet alleen de Grand Prix won, maar ook de hoogste score van de dag neerzette, vooruit. “Het is ook een leuke proef om te rijden en hij kan heel goed uitstrekken en weer verzamelen, dus ik ben benieuwd morgen.”

Zware Tour

De top drie in de Grand Prix werd verder compleet gemaakt door Geert-Jan Raateland met Don Bravour (v. Painted Black) en Margo Timmermans met Catch Me (v.Dreamcatcher). Hoewel beiden door een van de juryleden op de tweede plaats werden gezet kreeg Raateland met 68,696% net iets meer dan Timmermans, die op 68,261% uitkwam.

In de Inter II mocht Stephanie de Frel het oranje lint ophalen. Zij kreeg 63,529% voor haar proef met Farmana Angel (v. Armani). Jessica Nijpjes eindigde in deze rubriek op de tweede plek met Balorig Z (v. Balougran) met een totaal van 62,206%. In de Inter A ging Merel van Wallenburg er met Zip (v. Painted Black) met de zege vandoor, zij scoorde 64,559%.

Young riders

In de kleine groep young riders verdeelden Felice Blaauw en Britt Boor de prijzen. Blaauw won de rubriek met TC Take it Easy (v. Florestan I) met 63,162% en Boor kreeg 62,426% voor haar proef met de Westenwind-zoon Flash.

Prix St. Georges

Er kwam een grote groep ruiters aan de start in de Prix St. Georges en de top drie-uitslagen lagen dicht bij elkaar. Stephanie de Frel won de rubriek met VMF Gladiator (v. Totilas) met 68,750%. Het duo werd gevolgd door Justine Mudde met  Easy Rider (v. Sorento) met 68,382% en Chantal Nijpjes met Hurrican (v. Heinrich Hein)met 68,162%.

 

Intermédiaire I

In de Inter I was Geert Hofland met Blaze (v. United) goed voor de winnende score. Met 67,353% eindigde hij als enige boven de 67% in deze rubriek. Lisanne Zoutendijk eindigde met  Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione)  op de tweede plaats met 66,985% en Jessica Leijser maakte met Djambalaya (v.  Santano)  de top drie compleet met een totaal van 66,691%.

 

Lees ook:

Bemelmans wint ZZ-Zwaar met dertig punten juryverschil

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.