Ga naar hoofdinhoud

Dominique Filion: ‘Oh echt? Gauw een kür laten maken’

Dominique Filion met Winters Diego. Foto: Foto4U
Als de naam van Dominique Filion op de startlijst staat lijkt voor anderen de tweede plek het hoogst haalbare. Dat bleek vandaag ook weer op de Subtopwedstrijd in Werkendam. Daar reed Filion Winters Diego (v. Flemmingh) in de Prix St. Georges met 70,956% naar de afgetekende overwinning en veruit de hoogste dagscore.

“Diego liep vandaag super goed maar we kwamen een beetje scheef binnen”, vertelt Dominique Filion die met de Flemmingh-zoon net onder haar persoonlijk record bleef. Dat zette ze twee weken geleden met dik 71% neer op de Subtopwedstrijd in Den Hoorn.

Lovend jurycommentaar

Filion kreeg mooi commentaar van de juryleden. Mattie Boomaars noteerde op het protocol: “Dit was weer genieten van goede harmonie en fijne rijkunst”. Daarnaast was ook collega Patrick Berends enthousiast over de verrichtingen van Filion en Diego. Met 243,5 en 239 zaten beide juryleden goed op één lijn.

Ticket NK

Dit jaar zijn de selectiewedstrijden voor het NK Dressuur afgeschaft. Combinaties dienen in de periode van 1 maart tot en met 12 mei twee keer een score van minimaal 68% te halen om een ticket voor het Nederlands kampioenschap, dat in mei in Ermelo wordt verreden, te bemachtigen. Met haar scores heeft Filion daar nu ruimschoots aan voldaan en lijkt ze een van de grote kanshebbers op eremetaal op het NK. Maar daarvan is Filion zich nog niet bewust. “Oh echt?”, zegt ze lachend. “Ik wil wel naar het NK maar dan moet ik gauw een kür laten maken.”

Kooijman volgt

Stephanie Kooijman mocht zich als tweede opstellen. Zij reed Dibert L (v. Vivaldi) naar 67,500%. Amy van Dijk en Django van de Wateringhoeve (v. Don Renzo) werden derde met  66,765%. Marijke van Giesen en Christianne Goes streden om de vierde en vijfde plek. Uiteindelijk ging de vierde prijs naar Van Giesen en de Totilas-dochter Genuine (63,382%) en volgde Goes met Accountancy Farsto (v. Scandic) als vijfde (63,015%).

Inter I voor Vos

Sanne Vos en Marianne van der Vorm streden om de eerste plek in de Intermédiaire I. Uiteindelijk mocht Vos voor haar proef met Daria (v. Gribaldi) het oranje lint ophalen (62,647%) en ging de tweede prijs naar Van der Vorm en haar De Niro-nazaat Endy BH (62,206%).

Huizinga op dreef

In het ZZ-Zwaar was Judith Huizinga goed op dreef. In de eerste proef reed ze de zevenjarige Haydn F (v. Charmeur) naar 64,714% en in de tweede proef kwam het resultaat uit op de tweede score van 64,00%. Die proef kwam op nam van Anne Hoogenboom en Glenlivet (v. Andretti) met 64,357%. In de eerste proef mocht Nikki Stehouwer met Giorgio Apache NS (v. Apache) de tweede prijs ophalen (63,929%). De witte linten gingen naar Ingrid Moerman met Guapomunde (v. Cantos) met 63,357% en Yvette Roelofs met Easter (v. Rhodium) met 63,714%.

Overige winnaars

Albert Nap en Square A Cadfael (v. Valeron) wonnen als enige combinatie de Intermédiaire A met 60,221%. In de landenproef voor junioren noteerde alleen Nicole van Noord een voldoende resultaat. Zij reed Awakino Banesto (v. Bergamon) naar 61,212%. Bente Hedeman Joosten was de absolute winnares van de individuele proef. Met Hippy Evitia (v. Briljant) kwam de score uit op 67,868%. Bij de young riders kwam alleen Coco Soffers aan de start. Haar landenproef met Global’s Formidable leverde 64,559% op.

Lees ook:
Kirsten Beckers: ‘Langzaam aan kom ik weer terug’

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.