Ga naar hoofdinhoud

Dressuurstal Brouwer zegeviert in Someren

Kirsten Brouwer en Ghandi
Dressuurstal Brouwer deed hele goede zaken met hun KWPN-hengsten donderdag op de subtopwedstrijd in Someren. Kirsten Brouwer noteerde de hoogste score in de eerste groep van de Lichte Tour met Ghandi (v. Bojengel) met 68,3% in de Prix St. Georges. Stalamazone Cynthia Eggenkamp debuteerde dubbel winnend met Foundation R &R (v. United) in het ZZ-Zwaar met 66,79% en 70,3%.

“Drie weken geleden had ik Ghandi ook gestart in de Prix en toen liep hij super goed. Vandaag verraste hij me in de galop”, steekt Kirsten Brouwer van wal.
“De draftour ging heel goed, maar in de galop werd hij ineens heel heet en ging hij voor me uit denken. Dat doet hij normaal nooit. We zijn natuurlijk thuis al verder aan het trainen en dat hij nu zo gretig was is een goed teken, maar de galop was daardoor wel minder strak dan normaal. Zo ging hij voor de pirouettes al voor me uit denken en al zelf een beetje richting travers. In de pirouettes zelf ging hij teveel zitten. We hadden verder nog wat slingertjes, zoals op de AC-lijn. Ik ben in ieder geval wel heel blij dat hij zo fit is en dus sterker wordt en dat hij er ook echt zin in heeft.”

Foundation

Cynthia Eggenkamp is stalamazone bij Dressuurstal Brouwer in Gameren. Thuis reed zij Foundation al vaak en nu mocht ze hem ook uitbrengen in het ZZ-Zwaar. Dit debuut was dus zeer succesvol. “Kirsten startte Foundation eerder in het ZZ-Zwaar, maar zij heeft het enorm druk met andere paarden. Vandaar dat ik hem mocht starten. Een super kans natuurlijk”, reageert Eggenkamp enthousiast.

NK-score

“Voor mij was dit pas mijn tweede start ooit in het ZZ-Zwaar en dus de eerste wedstrijd met Foundation. Ik moet natuurlijk nog iets meer ervaring opdoen. Daardoor was ik zelf ook wat onzeker in de pirouettes, maar het is zo’n fijn paard met zoveel kwaliteit. Hij scoorde 8,5-en op de wissels, die hij heel mooi en groot springt. Voor de uitgestrekte gangen scoorden we ook hoog. Dit was echt een heel mooi begin. We hebben nu ook direct de score voor het NK binnen. Even kijken of we daar ook gaan starten.”

Beeld mooi

De tweede groep Lichte Tour kwam op naam van Mara de Vries en Habibi DVB (v. Don Schufro). Zij noteerden met hun Prix St. Georges-proef 70,5%.
“Ik had nog wel wat foutjes, maar het beeld blijft heel mooi en Habibi loopt gewoon heel goed”, blikt De Vries blij terug.
“Ik had pas één keer eerder Prix gestart en wilde toch graag kijken of we de NK-score konden halen en dat is gelukt. Nu nog even kijken of we op het NK gaan starten.”

Lieke van Dommelen werd twee keer tweede in het ZZ-Zwaar na scores van 64,5% en 65,14% met Esprit (v. ZiziTop).
Shanna Baars won de kleine junioren-rubriek. Farzana (v. Ampère) noteerde ze 67,80%.

Bekijk hier de complete uitslagen.

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.