Ga naar hoofdinhoud

Elles van Asseldonk wint met 1 en 9: ‘Heel leuk als de jury zo durft te punten’

Update
Elles van Asseldonk met Earth Wind and Fire

Elles van Asseldonk is goed op dreef met Earth Wind and Fire (v. Lord Loxley). Vorige week in Beuningen won de combinatie zowel het ZZ-Zwaar als de young riders en vandaag op de Subtopwedstrijd in Neerijnen herhaalden ze dat kunstje. Dit keer met 67,286% in het ZZ-Zwaar en 69,779% bij de young riders.

Over haar young riders-proef is Elles van Asseldonk heel tevreden, over haar ZZ-Zwaar-proef iets minder. “In het ZZ-Zwaar had ik hem er net niet helemaal aan zoals zou moeten en daardoor slopen er wat fouten in de proef”, legt Elles van Asseldonk uit die verschillende hoge punten kreeg maar ook een 1 op haar protocol zag verschijnen. “Na het galopappuyement vanuit de hoek naar X moesten we rechtuit met een wissel op I. Ik weet niet helemaal wat er gebeurde want het ging zo snel maar Earth sprong opzij, viel in draf en toen hebben we de wissel een soort van gemist. En daarnaast hadden we nog een paar dingetjes die niet nodig zijn.”

Leuker lijstje

Met een hele rits achten kon Van Asseldonk het kostbare foutje ruimschoots goed maken. “We hadden best veel achten en dat tikt toch lekker aan. En van het jurylid die die 1 gaf kregen we een 9 voor de tweede pirouette. Het was natuurlijk balen van die 1 maar heel prettig dat hij een 9 gaf voor een goed onderdeel. Heel leuk als de jury zo durft te punten. Dan krijg je ook een veel leuker lijstje.”

Rentree Subtop

Van Asseldonk heeft sinds afgelopen december de beschikking over Earth Wind and Fire, die eerder succesvol werd uitgebracht door Sandy van Boxmeer. De nieuwe combinatie begon toen in het ZZ-Licht . “Daarin konden we eerst wat ervaring opdoen want het heeft toch even tijd nodig om aan elkaar te wennen. Maar de Subtop vind ik leuker en ik ben heel blij dat ik nu weer terug ben”, zegt Van Asseldonk die daarin vorig jaar met Revival (v. Kelvin) reed tot dat hij zijn kootbeen brak en moest worden ingeslapen.

Vijfde zege op rij

Inmiddels heeft Van Asseldonk met Earth Wind and Fire drie keer ZZ-Zwaar en twee keer young riders gereden en alle proeven gewonnen. “Van te voren had ik niet durven hopen dat het zo snel zo goed zou gaan. Ik ben soms nog een beetje onzeker en je kan wel thuis blijven tot dat het super is maar ik heb veel geleerd van op wedstrijd gaan. Daar is hij anders dan thuis en een beetje een binnenvetter. Earth is heel groot en ik best klein en in de proef voelt het nog niet echt makkelijk. Maar gelukkig kan je dat niet zien”, zegt ze lachend. “Bij de young riders hebben we de score binnen om op het NK te mogen starten en in het ZZ-Zwaar hebben we nog één score nodig. Die wil ik graag proberen te halen zodat we straks kunnen kijken welke klasse het beste past.”

Grotere wedstrijden

Naast het NK hoopt Van Asseldonk wat grotere wedstrijden bij de young riders te kunnen rijden. “Ik ben zelf nog onervaren maar dat is toch waar ik naar toe wil, al is het maar voor de ervaring en om van te leren. En kaderwedstrijden en kijken of ik straks een keertje naar het buitenland kan. Dat is voor mij allemaal nieuw dus super spannend.”

Steun en toeverlaat

De amazone wordt getraind door Petra van Esch en op concours is Van Asseldonks moeder haar grote steun en toeverlaat. “Ik ben haar heel dankbaar dat ze ondanks haar drukke leven altijd met me meegaat. Zonder haar had ik dit nooit kunnen doen.”

Van den Brink tweede

In de eerste proef ZZ-Zwaar kwam Lorraine van den Brink het dichtst bij Van Asseldonk in de buurt. Van den Brink reed D’ Amour De Landetta (v. Sandro Hit) naar 66,929% en daarmee de tweede plek. Sjuul Spelt en Viper (v. Mermus R) werden derde met 62,929%, gevold door Mindy Lodewijks met Fanmail (v. Gribaldi) met 61%.

Tweede proef voor Spelt

In de tweede proef ZZ-Zwaar ging het oranje lint naar Sjuul Spelt en Viper met 65,286%. Net als in de eerste proef werden Lorraine van den Brink en D’ Amour De Landetta tweede, nu met 63,357%. Marije van Kersbergen en haar WK-paard Tarpania’s Hollywood (v. Fürst Romancier) volgden met 62,143% op de derde plek.

Heiden beste junior

In de gecombineerde jeugdrubriek die de landenproef reed volgde Robin Heiden als tweede. De junior stuurde Gasmonkey (v. Tuschinski) naar 65,758%. Children-combinatie Maura Knipscheer en Amaretto (v. Krack C) noteerden de derde score van 64,038%.

Knipscheer wint individuele proef

In de individuele proef voor de jeugd zette Maura Knipscheer met Amaretto het beste resultaat van 67,589% neer. Junior Benthe Broeren en Walodja R (v. Jazz) werden tweede met 66,103%.

Schelstraete naar topscore

Aan het eind van de dag kwam ook nog een kleine jeugdgroep aan de start. Daarin zette Amber Schelstraete met Burberry (v. Lord Loxley) in de landenproef voor Children met 73,558% veruit de hoogste score neer.

Uitslag

Lees ook:
Foutenregen en 66% voor Inter II-debuut Brouwer en Sultan des Paluds

Geert-Jan Raateland tikt 70 procent aan: ‘Nu kunnen we gaan finetunen’

Bron: Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook