Ga naar hoofdinhoud

Evi van Rooij wint kadervorming en terug met Macho: ‘Een leuk laatste jaar rijden’

Evi van Rooij met King Stayerhof's Jango. Foto: Paardenkrant / Melanie Brevink-van Dijk

Met teamzilver op het EK in Polen, goud op de Hippiade en de overwinning in de finale van de KNHS-Felix Hippisch Cup beleefde Evi van Rooij een fantastisch outdoorseizoen. Nu is ze is ook goed aan het indoorseizoen begonnen: met King Stayerhof's Jango (v. Kosmo van Orchids) won Van Rooij vrijdag op Geldrop Hippique de voor kadervorming tellende landenproef met 73,974%. Daarnaast keerde ze na een lange wedstrijdpauze met Den Ostriks Macho (v. Good Looking) terug in de ring, goed voor zesde plek met de B-kaderscore van 70,385%.

Den Ostriks Macho bleef door een blessure bijna een jaar thuis. “Ik zit er nu weer zes weken op. Zo’n rentree maken en daarnaast met Jango winnen is heel leuk”, vertelt Evi van Rooij enthousiast.

Alles er uit halen

Volgend jaar wordt de amazone 16 jaar en dat betekent dat 2020 haar laatste jaar bij de pony’s wordt. “Ik wil graag een leuk laatste jaar rijden en alles er uit halen. Daar ga ik voor!”

A-kaderscores

In de grote groep van 36 combinaties noteerden naast Evi van Rooij nog drie combinaties een A-kaderscore. Dat deed Lara van Nek met Baumann’s Despino (v. FS Don’t Worry, tweede met 72,949%), Jill Bogers met First Hummer (v. FS Mr. Right, derde met 71,154%) en Lilli van den Hoogen met Martinez Candyman (v. Champion de Luxe, vierde met 71,111%).

B-kaderscores

Vier combinaties realiseerden een B-kaderscore: Morgan Walraven met Devill’s Kiss Naoni (v. Don Cremello Du Bois, vijfde met 70,470%), Evi van Rooij met Den Ostriks Macho (v. Good Looking, zesde met 70,385%), Senna Evers met Majos Cannon (v. Marchi, zevende met 70,214%) en Lilli van den Hoogen met Don Davino Horsepoint (v. Don Carino du Bois, achtste met 69,316%).

Amber Schelstraete aan kop bij Children

In de voor kadervorming geldende rubriek Children zette Amber Schelstraete de hoogste score neer. Zij reed Burberry (v. Lord Loxley) naar 70,385% en daarmee een B-kaderscore. Kebie Raaijmakers volgde als tweede. Zij heeft sinds een paar maanden de beschikking over meervoudig Europees kampioen Happy Feet (v. Tuschinski). Op hun eerste kadervormingswedstrijd zetten ze de B-kaderscore van 69,038% neer. Dat was dezelfde score die Maura Knipscheer, EK-teamlid van afgelopen zomer, met Amaretto (v. Krack C) noteerde. En zo deelden Raaijmakers en Knipscheer de tweede prijs.

Uitslag pony’s

Uitslag children

Lees ook:

Niels Bax maakt debutenfeest compleet: ‘Ik ga heel tevreden het weekend in’

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook