Ga naar hoofdinhoud

Floor van Kempen: ‘Dit had ik ook niet durven dromen’

Floor van Kempen met Echt Mooi. Foto: Melanie Brevink - Van Dijk
Twee weken geleden won Floor van Kempen met Echt Mooi overtuigend de KNHS-Indoortitel in het ZZ-Licht én de kür op Indoor Brabant. Vandaag in Houten zette de amazone haar zegereeks met de Voice-zoon voort en schreef bij haar ZZ-Zwaar-debuut ook gelijk de overwinning op haar naam. Met een score van 74,14% heeft het duo voor het NK dat eind mei in Ermelo plaatsvindt ook ruimschoots de eerste vereiste 68+-score op zak.

“Dit had ik ook niet durven dromen”, reageert Van Kempen. “Voordat ik twee weken geleden op het Indoorkampioenschap reed heb ik bewust alleen ZZ-Licht gereden en in de week erna zijn we alleen maar het bos in geweest.”

Even een proefje oefenen

“Ik was eerst nog niet direct van plan om gelijk door te starten, maar omdat het Nederlands Kampioenschap al in mei is, dacht ik ‘oei dat is best snel’. Dus toen hebben we toch maar even een keer een proefje geoefend”, vervolgt Van Kempen. “Hij kan het thuis wel allemaal, maar om dan zo’n proef achter elkaar door te rijden dat is nog wel even iets anders.”

Pirouettes en series

“Het was een hele constante proef en ik kon hem echt heel mooi vloeiend door rijden. Ik had dan ook heel veel zevens en achten op het protocol”, vertelt de amazone verder. “Er zaten niet echt uitschieters in de proef, maar de pirouettes gingen wel heel goed en waar ik ook echt blij mee was, waren de series. Hij springt de wissels heel mooi omhoog, maar om ze dan ook echt recht te maken als je rechtuit op de jury af moet, dat kan lastig zijn, maar dat ging heel goed.”

Klein hakkeltje

“Het was weer de eerste keer buiten en ik merkte dan ook wel dat we eigenlijk allebei nog wel wat afgeleid waren. Het voelt ook allemaal nog niet zo vanzelfsprekend als in het ZZ-Licht”, blikt Van Kempen nog even terug. “We hadden een klein hakkeltje in het achterwaarts, maar daar stonden zo veel goede punten tegenover dat de score nog steeds heel goed was.”

Agenda erbij

De volgende wedstrijd staat nog niet gepland voor de amazone en haar Echt Mooi. “Ik ga thuis eerst maar eens rustig de agenda erbij pakken en dan eens kijken. Ik ben voor nu in ieder geval superblij en ik kijk uit naar de volgende keer.”

Zeventig plus

Diana van de Bovenkamp eindigde met Evita Ronia ook ruim boven de zeventig procent. De amazone was met de Westpoint-dochter de beste young rider, maar eindigde in het gecombineerde klassement op de tweede plek met 72,57%.

Britney Schut

De top vijf werd verder compleet gemaakt door Britney Schut, die met drie paarden meereed in deze klasse. Met Hello Negro (v. Negro) kreeg Schut 68,43% van de juryleden, met Deco (v. Painted Black) noteerde de amazone een totaal van 67,57% en met Genius (v. Negro) maakte ze de top 5 compleet.

Proef 38

In de andere ZZ-Zwaar rubriek ging de strijd om het oranje lint vooral tussen Robin Beekink en Ingrid Gerritsen. Beekink kreeg voor haar proef met Hocus Pocus (v. Westenwind) 67,86% en dat was net iets meer dan de 67,71% van Gerritsen met Forever G (v. Diamond Hit).

Uitslag

Lees ook:
Topscore voor Daphne van Peperstraten en Greenpoint’s Cupido in Lichte Tour

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook