Ga naar hoofdinhoud

Foutenregen en 66% voor Inter II-debuut Brouwer en Sultan des Paluds

Kirsten Brouwer met Sultan des Paluds. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met haar WK-zilveren Sultan des Paluds (v. Soliman de Hus) debuteerde Kirsten Brouwer vandaag op de Subtopwedstrijd in de Intermédiaire II. De sterk bewegende vosruin speelt met de oefeningen maar had spanning in een hoek waardoor flinke fouten ontstonden. Met een aantal dikke onvoldoendes was het niet het debuut waarop Brouwer had gehoopt maar door de goede onderdelen kwam de score alsnog uit op 66,103%.

“Sultan was heel bang in de hoek bij de stapmolen en hij was echt van de leg. Alles die kant op ging de de mist in. We hadden een 1, een 2, een 3, een 4 en ook nog een keer min 2”, vertelt Kirsten Brouwer over haar cijferlijst. “Zo draaide hij bij het aanpiafferen om en ook aan het einde van de diagonaal in uitgestrekte galop draaide hij weer om. Doordat ik toen een volte reed hadden we ook nog twee punten aftrek.”

Nog nooit zoveel fouten

“Echt shit, anders hadden we zeker dik in de zeventig gereden. Ik heb nog nooit een proef met zoveel fouten gereden”, zegt Brouwer die onderweg twijfelde om af te groeten maar toch besloot om door te rijden. “Het doek van de stapmolen wapperde een beetje en het leek erop dat Sultan dat niet helemaal kon inschatten. Maar ik wilde hem deze proef toch graag laten uitlopen. De oefeningen op zich gingen eigenlijk super goed maar ik baal er heel erg van dat hij zo kijkerig was. Anders had er een veel hogere score in gezeten.”

Blij en teleurgesteld

Brouwer won met Sultan vorig jaar juli de gouden medaille op het NK Lichte Tour en een week later waren ze op het toneel van het WK jonge paarden de beste in de Lichte Tour kür. “Alles bij elkaar is Sultan eigenlijk nog maar weinig van huis mee geweest maar hij heeft al best veel gezien. Daarom besloot ik vandaag geen baan te verkennen. Maar dat ga ik de volgende zeker doen”, zegt Brouwer. “Aan de ene kant ben ik heel blij want hij pakte super aan maar aan de andere kant ben ik teleurgesteld omdat er zo veel meer in zit.”

Routine

“Op zich is 66 procent niet slecht maar ook niet heel goed. Thuis is hij heel goed bevestigd en ook op de oefenwedstrijd die we laatst hebben gereden ging het super goed. Daarom zijn de fouten wel even zuur, jammer maar dat hoort erbij. Het blijven paarden. Toen Sultan net bij mij kwam was hij ook bang en dat ging over toen hij vaker van huis ging. Dus nu ga ik hem vaker meenemen om weer routine te krijgen. Ik heb er alle vertrouwen in want Sultan is een paard met super veel kwaliteit, daar ligt het niet aan.”

Uitslag

Lees ook:
Geert-Jan Raateland tikt 70 procent aan: ‘Nu kunnen we gaan finetunen’

Elles van Asseldonk wint met 1 en 9: ‘Heel leuk als de jury zo durft te punten’

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook