Ga naar hoofdinhoud

Franka Loos scoort met hengsten in Lichte Tour

Franka Loos met Equilences Giovanni (v. Chippendale) - Foto: Jessica Pijlman
Franka Loos, stalamazone van Van Olst Horses, deed goede zaken in de Prix St. Georges van Oud Gastel vrijdag met haar KWPN-hengsten. Met Equilence's Giovanni (v. Chippendale) werd ze tweede met 69,85%. Dezelfde score als winnares Dominique Filion en Winters Four Legends KS (v. Wynton) noteerden. Loos werd met George Clooney (v. De Niro) ook nog vierde met 65,81%.

“Giovanni liep een fijne proef en deed goed zijn best. Het was pas de tweede keer in de Lichte Tour, dus het is nog wel even wennen om de proef aan elkaar te rijden”, vertelt Franka Loos.
“Hij was wel een beetje kijkerig, wat hij normaal nooit is. Daardoor hadden we één storing. Ik reed de bocht door voor het uitstrekken en toen wilde hij eerst even kijken. Verder was ik heel erg tevreden.”
Loos en Giovanni werden vorig jaar derde in de Kür op muziek in de Lichte Tour bij de zevenjarigen op het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo.

Genieten

Over de proef met George Clooney, met wie ze ook pas voor de derde keer op dit niveau startte, vertelt ze verder: “George liep echt heel erg goed. Ik was zo lekker aan het rijden en aan het genieten, dat er daardoor wat foutjes inslopen. Als hij zo lekker loopt moet ik er natuurlijk wel aan blijven rijden”, lacht ze.
“Het zijn twee hele leuke en fijne paarden en ik rijd ze met heel veel plezier. Nu moeten ze meer wedstrijdritme opdoen.”

Okkema

Jeroen Okkema haalde vorige week nog brons op het NK in het ZZ-Zwaar met Hyatt (v. Lord Leatherdale) en debuteerde nu met hem in de Lichte Tour. Met 67,06% eindigden ze als derde. “Ik mag zeker niet klagen als ik zie tussen welke combinaties we staan”, reageert hij enthousiast.
Marielle Hoefsmit werd vijfde met de door haar zelf gefokte Heavenly Charming (v. Charmeur) met 63,86%.

De Intermédiaire I kwam op naam van Albert Nap en Future (v. Apache) met 61,77%.

Bekijk hier de complete uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.