Ga naar hoofdinhoud

Fürst Dior onder John Thijssen in CHIO Zuid-Holland Cup

Renate van Uytert-van Vliet met Fürst Dior. Foto: Equigeniek

De Oldenburger-hengst Fürst Dior (Fürstenball x Sir Donnerhall I) staat niet met zijn vaste amazone Renate van Uytert-van Vliet, maar met John Thijssen op de startlijst van de CHIO Zuid-Holland Cup. Thijssen maakt samen met Van Uytert-Van Vliet deel uit van team Westland. De amazone staat met KWPN-hengst Ladignac (Zonik x Apache) op de startlijst.

Van Uytert-van Vliet laat aan de redactie van Horses.nl weten dat de ruiterwissel tijdelijk is. “John zijn eigen teampaard is verkocht en dit ontstond eigenlijk uit een grapje. Maar het gaat erg goed. Hij heeft vorige week al een keer gestart in het M1 met 75,33%”, vertelt de amazone.

CHIO Zuid-Holland Cup

Iedere KNHS vereniging gevestigd in de provincie Zuid-Holland kan een equipe afvaardigen van vier ruiters, waarvan twee ruiters een M1/M2-proef en twee ruiters een Z1/Z2/ZZ-Licht-proef rijden. De competitie bestaat uit een selectieronde in het Pinsterweekend. De finale vindt plaats op CHIO Rotterdam op woensdagmiddag 22 juni.

Startlijst.

3 reacties op “Fürst Dior onder John Thijssen in CHIO Zuid-Holland Cup

 • Marije de Jong

  Wauw, zo leuk om mee te doen als prof met goedgekeurde dekhengsten op een breedtesport wedstrijd tussen de amateurs. Chapeau & veel succes! Zou toch echt een prestatie van formaat zijn als jullie team wint.

 • Fleur

  Alsof deze ruiters niet genoeg professionele wedstrijden rijden? Geef de amateurs ook eens de lol terug om mee te mogen doen in dit soort wedstrijden. En dan ook nog eens in het M1…. ?!

 • Madelein

  Zou Marije ‘t niet net zo bedoelen Fleur…?
  En helemaal eens met haar (en jouw) reactie.
  Van origine is deze teamwedstrijd voor verenigingen ook niet zo bedacht en bedoeld ( voor de profs) volgens mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook