Ga naar hoofdinhoud

Geert-Jan Raateland tikt 70 procent aan: ‘Nu kunnen we gaan finetunen’

Geert-Jan Raateland met Don Bravour. Foto: Facebook Geert-Jan Raateland

Geert-Jan Raateland brengt Don Bravour (v. Painted Black) sinds vorige maand uit in de Grand Prix en de score zit flink in de lift. Bij het debuut won het duo met dik 65% en nu tikken ze de 70% aan. Met die score wonnen Raateland en zijn hengst vandaag op de Subtopwedstrijd in Neerijnen de gecombineerde rubriek Zware Tour.

“Zeventig is echt heel cool! Ik ben er super blij mee”, vertelt Geert-Jan Raateland enthousiast die nu zijn derde wedstrijd in de koningsklasse reed. “Ons debuut was goed en met de tweede wedstrijd was ik niet zo blij. Het was niet slecht maar toen ik de ring uitkwam dacht ik: Waar ben ik mee bezig?”

Rijden zoals thuis

“De eerste en de tweede keer was het nieuw en was ik nog zó bezig met de proef. Nu piaffe, nu passage, nu de eners”, blikt Raateland lachend terug. “Van de week zijn we gaan trainen bij Nicole en besloot ik te gaan rijden zoals thuis. We hebben niks te verliezen en dat heeft goed uitgepakt in de ring. Nu was ik in m’n hoofd iets rustiger en kwamen we lekker vloeiend de proef door.”

Niet zo tuttig

Naast een andere mindset heeft Raateland kleine aanpassingen gedaan in de training thuis. “Ik ben een beetje van het netjes rijden maar heb Don thuis wat meer naar voren gereden en iets actiever gemaakt zodat ik in de ring iets minder kan doen. Toen we vandaag klaar waren dacht ik: Yes!! Ik ben blijven rijden en het was niet zo tuttig en afwachtend.”

Once in a lifetime-paard

“En tuurlijk is er nog genoeg wat beter kan want vandaag hadden we nog kleine tactfoutjes in de piaffe en de uitgestrekte draf. De galop was redelijk foutloos en nu kunnen we gaan finetunen”, zegt Raateland die dolgelukkig is met zijn 70%-score. “Dat we dit in drie wedstrijden al hebben bereikt is geweldig. Don is mijn once in a lifetime-paard en het is echt genieten om met hem de ring in te rijden. Hopelijk kunnen we deze stijgende lijn vasthouden.”

Hoeflake en Schelstraete

Machteld Hoeflake reed met Everything Is Possible (v. Ehrentanz I) de hoogste Intermédiaire II-score van 69,044% bijeen. Dat betekende in het gecombineerde klassement de tweede plek. Jonna Schelstraete was met Cupido (v. Tuschinski) sterk op weg in de Grand Prix en scoorde onder andere hoge punten voor de piaffe en passage. In de galop werd de Tuschinski-zoon iets té enthousiast en ontstonden een aantal dure fouten. Met 66,576% werd het duo derde.

Mieras wint eerste LT-groep

In de eerste groep Lichte Tour mocht Dennes Mieras het oranje lint ophalen. Hij reed H4H Zento (v. Sunny Boy) in de Prix St. Georges naar 64,265%. De Inter I-proef van Laura Roling en Tsjalling D.L. (v. Leffert 306) werd beloond met de tweede score van 63,529%. Eerder deze maand maakte het duo, na een moeilijk 2018 waarin de Fries na een zware darminfectie leek opgegeven, hun wedstrijdrentree met ruim 60% en nu ging er een flinke schep bovenop.

Welten 1 en 2

Wenda Welten was de grote winnares van de tweede groep Lichte Tour. In de Intermédiaire I reed ze Firefly (v. Wynton) naar 69,191% en in de Prix St. Georges naar 67,941%. Met die scores bezette het duo zowel de eerste als de tweede plek in deze gecombineerde rubriek Lichte Tour. De Inter I-proef van Deborah van Mook en Bolster (v. Special D) was goed voor het derde resultaat van 67,794%.

Uitslag

Lees ook:
Foutenregen en 66% voor Inter II-debuut Brouwer en Sultan des Paluds

Elles van Asseldonk wint met 1 en 9: ‘Heel leuk als de jury zo durft te punten’

Bron: Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook