Ga naar hoofdinhoud

Hubertus Schmidt’s Imperio verder als juniorenpaard

Hubertus Schmidt met Imperio Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na een aantal jaar mee te hebben gedraaid op internationaal Grand Prix-niveau, is er een einde gekomen aan de carrière van Hubertus Schmidt en Imperio (Connery x Balfour xx). De Trakehner-hengst is nu volledig in het bezit van Haupt- und Landgestüt Schwaiganger, maar blijft bij Schmidt op zijn stal Fleyenhof. Daar neemt junioren-amazone Annebelle Steffens de teugels over.

Imperio maakte als jong paard al veel indruk door onder Anna-Sophie Fiebelkorn. Op vijfjarige leeftijd won hij zilver op de Wereldkampioenschappen voor Jonge Dressuurpaarden en een jaar later werd hij Bundeskampioen bij de zesjarigen. Daarna nam Hubertus Schmidt de teugels over. De Duitse ruiter kocht samen met het Duitse Olympiade-comité DOKR Imperio’s helft van Gestüt Hörem over. Het Beierse Haupt- und Landgestüt Schwaiganger bleef Imperio voor de andere helft in bezit houden.

Carrière

Onder Hubertus Schmidt groeide Imperio door tot de internationale Grand Prix. Het duo won in 2016 onder andere de CDI4* Grand Prix in Aken en afgelopen jaar de CDI4* Grand Prix in Oldenburg. Ondertussen werd hij in 2016 benoemd tot Trakehner Hengst van het Jaar, bereikte zijn zoon Heuberger TSF onder Anabel Balkenhol de Grand Prix en werd kleinzoon Perpignan Noir in 2015 kampioen van de Trakehner Hengstenkeuring.

Bijzonder paard

Na ruim vier jaar mee te hebben gedraaid in de topsport, gaat de hengst onder Steffens een nieuwe uitdaging aan. “Imperio is voor mij een heel bijzonder paard. We hebben samen een hele leuke tijd gehad, waarin we kostbare ervaringen hebben opgedaan en veel successen hebben behaald. Ik ben er blij mee dat hij in de toekomst bij ons blijft en ik hem in de training kan blijven begeleiden”, aldus Schmidt.

Bron: Horses.nl/Pferd Aktuell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.