Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Beckers: ‘Dit was zo goed voor mijn gevoel’

Kirsten Beckers met Easy Quo. Foto: Foto4U

Kirsten Beckers had met Easy Quo (v. Status Quo) het startbewijs voor de Grand Prix al op zak, maar wilde om in het ritme te komen toch graag nog een keertje Inter II rijden. Dat leverde haar vandaag op de Subtopwedstrijd in Neerijnen maar liefst 72,647% en een unanieme tweede plek in de gecombineerde ZT-rubriek. Marieke van der Putten en Zingaro-Apple RS2 (v. Painted Black) wonnen de rubriek met een score van 73,043% voor hun Grand Prix.

Toen Beckers en Easy Quo twee weken terug hun Inter II-debuut wonnen met 65,147%, hadden ze nog een paar fouten, maar vandaag liep Easy Quo vrijwel foutloos door de proef.

‘Dit is zo fijn voor mijn gevoel’

“Hij ging echt heel goed”, steekt Kirsten Beckers enthousiast van wal. “We hadden achten voor de piaffe, de pirouettes, de tweeërs en het laatste uitstrekken en hij liep gewoon een goede proef zonder fouten. Dit is zo fijn voor mijn gevoel. Het was ook echt een hele fijne wedstrijd, de bodems waren heel goed en het was goed georganiseerd.”

Overleven

“Een jaar geleden was hij nog ZZ-Zwaar en toen was het eigenlijk echt nog een beetje overleven in de proef”, blikt Beckers terug. “Als je dan ziet hoe hij gegroeid is en hoe makkelijk hij nu door de proef loopt, dan kan ik alleen maar heel tevreden zijn.”

Jurycommentaar

Beckers eindigde unaniem op de tweede plaats en kreeg van allebei de juryleden leuk commentaar op het protocol. “Het grappige is dat ik van de ene jury hogere punten kreeg voor de draf en van de andere voor de galop”, aldus de trotse amazone. “En van allebei leuk commentaar. Patricia Wolters schreef dat ze hem een heel fijn paard vond en dat hij fijn werd voorgesteld en Dirk de Haas schreef onderaan ‘Wow, wat een power’.”

 

Voorbereiding

“Ik ga hem thuis nu verder doortrainen. Hij heeft veel kwaliteit en dan moet alles thuis wel echt goed gaan voordat je Grand Prix gaat starten. Het is al moeilijk genoeg om een Grand Prix-proef foutloos te rijden, dus de voorbereiding moet goed zijn”, blikt Beckers vooruit. “De piaffe en passage gaan gelukkig al heel goed, maar hij mag in de eners nog iets ‘safer’ zijn. Hij moet het thuis goed kunnen en dan gaan we voor de Grand Prix.”

Top drie

Beckers en Van der Putten waren in de Zware Tour de enige twee met een score van boven de zeventig procent. Van der Putten zette bovendien met haar totaal van 73,043% met Zingaro Apple ook de hoogste score van de dag neer in Neerijnen. Er waren twee prijzen te verdienen in de kleine gecombineerde ZT-rubriek, maar Margo Timmermans en Dominique Filion zetten ook nog nette scores neer in deze rubriek. Timmermans kreeg 68,967% voor haar GP-proef met Catch Me (v. Dreamcatcher) en Filion kreeg 67,935% voor haar Grand Prix-debuut met Winters Chardonnay (v. Winningmood).

Lees ook:

Thuis even doortrainen levert nieuw PR voor Kirsten Brouwer met Ghandi

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook