Ga naar hoofdinhoud

Koningsdag brengt Jennifer Sekreve en Hitmaker dubbele zege

Update
Jennifer Sekreve met Hitmaker. Foto: Paardenkrant / Melanie Brevink
Op de Subtopwedstrijd in Aalsmeer was Jennifer Sekreve in het ZZ-Zwaar de leading lady. Met haar KWPN-hengst Hitmaker won de amazone beide proeven met scores van 68,00% en 69,57% en hield daarmee de concurrentie ruimschoots op afstand. Begin april maakte de Wynton-zoon zijn winnende debuut op dit niveau.

“Bij ons debuut ben ik de ring in gereden om te kijken hoe het ging en hoe het gevoel in de ring zou zijn. In aanloop daar naartoe hadden we eigenlijk weinig proefgericht geoefend”, legt Jennifer Sekreve uit. “Voor de tweede wedstrijd in Wezep lag de focus al meer op de proef. In Aalsmeer heb ik heel fijn kunnen rijden. In de eerste proef was Hitmaker nog iets te enthousiast. Het was in een keer een stuk frisser en het was best winderig. Hier en daar ontstonden daardoor wat rommeltjes.”

Stoere pirouettes

“De tweede proef was echt mijn beste proef tot nu toe. Het gevoel was heel goed. Hitmaker heeft weinig moeite met de oefeningen en draait bijvoorbeeld onwijs stoere pirouettes. Dat geeft een heel gaaf gevoel. Bij één van de juryleden kreeg ik een negen voor het binnenkomen en over de gehele proef meerdere hoge cijfers. In de uitgestrekte draf liep ik tegen een klein taktfoutje aan”, vertelt Sekreve.

Net iets te vroeg

De amazone prijst de bruine hengst vooral om zijn instelling. “Hitmaker heeft ontzettend veel go en inzet. Hij speelt als het ware met de moeilijke oefeningen”, licht ze toe. “We hebben de kwalificatiescores voor het NK dressuur al op zak, maar ik twijfel nog of ik daar wel of niet ga starten. Hij mag wat mij betreft eerst nog wel wat meer ervaring in de ring opdoen. Van de zomer wil ik hem in ieder geval op een aantal leuke wedstrijden rijden.”

Inter II

Sekreve nam de San Amour I-zoon San Siro mee naar Aalsmeer voor een start in de Intermédiaire II, al dan niet HC. “Dit was onze tweede HC-start in de Inter II. De eerste keer vond ik het echt wennen. Bij de inzet van de passage vroeg ik me echt af wat ik nou eigenlijk aan het doen was, ik vergat helemaal om te blijven rijden”, vertelt ze lachend.

Gelijk goed doen

In Aalsmeer verliep de proef al veel makkelijker. “Het was super leuk. Ik had een fout in de eners, maar voor de rest was het veel makkelijker en met mijn score van 70,29% ben ik heel blij. Als je zo’n score mét een fout kan rijden, biedt dat alleen maar perspectief.” Ze vervolgt: “Ik heb bewust HC gereden om het mij niet persé voldoening geeft om alleen Inter II of Grand Prix te rijden om het rijden an sich, ik wil het ook wel goed doen. Volgende keer gaan we voor het echt.”

ZZ-Zwaar

In de eerste proef reed Hanneke Kral de Spielberg-dochter Ashertha met 64,86% naar de tweede plaats en bleef daarmee net voor op Judith Huizinga en Haydn F (v. Charmeur). Huizinga eindigde in de tweede proef wederom op de derde plaats, maar nu was het Milou de Haan die de tweede prijs wegkaapte. Met Vivaldi-zoon De Keizer reed de amazone 63,57% bij elkaar.

Koninginnedag voor Schoots

Daar waar Jennifer Sekreve de dienst uitmaakte in het ZZ-Zwaar, deed Lotje Schoots dat in de Lichte Tour. Met de charmante Jazz-dochter Grace of Rose won de amazone zowel de Prix St. Georges als de Intermédiaire I. Dat deed ze met scores van 69,19% en 67,79%. Larissa van Craaikamp vormde de meeste concurrentie in de Prix door Elvira Oase (v. Sir Oldenburg) naar 64,49% te rijden. Shelby Spierenburg maakte de top drie compleet met Bliksem M (v. Flemmingh).

De Boer wint Grand Prix

In de Intermédiaire I ging de tweede prijs naar Jennifer Harnett en haar Lusitano Eximio. In de Prix St. Georges eindigde ze net buiten de top drie. De Grand Prix kwam op naam van Shanda de Boer. Zij zadelde Tuschinski-zoon Eastend’s Allstar en bleek met 64,57% net een maatje te groot voor Golda Nunes Nabarro met Excellent Black (v. Painted Black). Marije van den Heuvel kwam met Donovan van Kairos (v. Oscar) uit op 62,23%.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.