Ga naar hoofdinhoud

Krapels krijgt Wisconti geschonken

Glasten Krapels met Wisconti. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een mooier Sinterklaascadeau kon Glasten Krapels zich niet wensen. De 28-jarige para-dressuurruiter kreeg zijn toppaard Wisconti geschonken. "Familie Thill heeft gister mijn grootste droom waar gemaakt.", laat Krapels weten.

Glasten Krapels is al jaren actief in de para-dressuur. Zo reed hij op zijn negentiende mee aan EK in Kristiansand en een jaar later op het WK in Kentucky. Dit was met de NRPS-ruin Matador. Daarna blijft het drie jaar stil rond Krapels op internationale wedstrijden. In 2013 verscheen hij weer in de ring in Mannheim en Roosendaal. Krapels heeft dan de beschikking over Picasso (v. Jazz) en Filia H (v. Fuchsberger), die gefokt is door Johan Hinnemann. Dat jaar is Krapels gaan trainen met Coby en Marlies van Baalen.

Wisconti

Dankzij Coby en Marlies kwam Krapels ook in contact met de familie Thill, die de inmiddels zestienjarige Wolkenstein II-zoon Wisconti aan Krapels ter beschikking stelde. Het duo startte vanaf 2015 internationaal en werden o.a. tweede met het team in de Nations Cup van Waregem in 2016. Daarnaast wonnen ze datzelfde jaar de individuele proef op CDI Roosendaal en de teamtest van de KNHS para-dressuur Trophy in Overasselt. Eind mei vorig jaar startte het duo voor het laatst internationaal. Gisteren kreeg Krapels de ruin geschonken van de familie.

Samenwerking verlengd

Dat het klikt tussen Glasten Krapels en de Luxemburgse familie Thill is wel duidelijk. Sinds begin dit jaar heeft Krapels over nog een paard van de familie de beschikking. Dit jaar deed Krapels met zijn nieuwe troef Windhook mee aan de KNHS-Witte van Moort Para Dressuur Trophy. In Berkel-Enschot won het kersverse duo, in Beuningen werden ze tweede en in de kür op muziek op Indoor Brabant werd de combinatie vierde.

Bron: Horses.nl/Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook