Ga naar hoofdinhoud

Lest best bij vierjarigen in Kronenberg

Glock's Taminiau (v. Glock's Toto Jr.) met Hans Peter Minderhoud Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Er was over de hele linie veel kwaliteit in de klasse L van de hengstencompetitie vandaag in Kronenberg, maar  de hoogste punten werden pas uitgedeeld aan het laatste paard in de baan. Glock's Taminiau (Glock's Toto JR x Sandro Hit) won deze eerste ronde met Hans Peter Minderhoud in het zadel met 93 punten.  Kjento (Negro x Jazz) werd tweede met Charlotte Fry met 91 punten en de top drie werd compleet gemaakt door Minderhoud met Glock's King Karim (Glock's Toto JR x Painted Black).

Taminiau liet een hele overtuigende proef zien onder Minderhoud en kreeg alleen voor zijn galop een 8,5 van de jury. Alle andere onderdelen werden beloond met een 9,5.

Ultieme tien

Kjento’s minste punt kreeg hij voor zijn stap, waarvoor de jury een acht gaf. Voor zijn galop kreeg de zilveren medaille-winnaar in de Pavo Cup de ultieme tien en het totaal kwam uit op 91 punten.

King Karim

Met Karim ging Minderhoud in de eerste groep van start en de donkere vos liet een zeer sterke proef zien met alleen een 8,5 voor de draf en de stap en verder enkel 9,5’en. De totaalscore van King Karim kwam uit op 88 punten.

Negen voor harmonie

Adelinde Cornelissen en Kayne (Governor x Rousseau) lieten een hele constante proef zien, waarin de harmonie werd beloond met een negen. In totaal kreeg de bruine Governor-zoon 86 punten van de jury.

Negen voor de stap

Kyton (Ferguson x Ferro) liet onder Bart Veeze ook een hele mooie proef zien. De hengst liet zien over veel talent te beschikken en kwam uit op 85 punten. Het hoogste cijfer, een negen, kreeg de donkere voshengst voor zijn stap.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Lest best bij vierjarigen in Kronenberg

  • Mathijs

    King Karim overigens wel onterecht op plek drie als de ongelijkheid/kramperigheid in het rechterachterbeen in draf was meegenomen. Of niet gedaan door de juryleden, of niet gezien…. Volgende competitie nieuwe kans om op te letten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook