Ga naar hoofdinhoud

Lynne Maas na 70%: ‘Nu meer routine krijgen’

Lynne Maas en Eastpoint Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl
Lynne Maas kwam vrijdag aan de start op de subtopwedstrijd in Oud Gastel, waar ze met Eastpoint (v. Westpoint) met ruim 70% de Grand Prix op haar naam schreef. De hoogste score van de dag was voor Karen Nijvelt. Met Elysias (v. Jazz) reed zij 70,96% in de Intermédiaire II bij elkaar.

Voor Lynne Maas en Eastpoint was het hun tweede start op dit niveau. Vorige maand debuteerden ze in Assen met ruim 69%, maar hadden ze wel drie dure fouten in dubbeltellers.
“Die fouten hadden we nu niet”, steekt Maas enthousiast van wal. “Ik ben echt super tevreden en we kwamen goed de proef door. Ik merk wel dat ik veel meer routine moet krijgen in deze proef. De oefeningen kan hij allemaal voor een acht of hoger, dat zit wel goed. Juist het stukje afwerken en nog meer de proef kennen, daarin is echt nog veel te halen.”

Basiswerk

“In de training bij Anky werken we bijna alleen maar aan de basis, om hem nog meer losgelaten te krijgen en nog gehoorzamer. Je kan dan wel thuis blijven, maar in de ring kom je het juist tegen. Anky zei ook dat ik nu vaker moet gaan, juist voor die routine. Ik weet dat er nog veel meer in zit, maar dan is het toch wel heel fijn om nu al 70% te scoren. Het is ook echt een Grand Prix-paard”, besluit ze stellig.
Volgend weekend debuteert Maas in de Grand Prix met Electra (v. Jazz), met wie ze in 2017 Nederlands kampioen in de Lichte Tour werd.

Excellent Dressage Sales

De tweede plaats in de Grand Prix was voor Dinja van Liere. Met de inmiddels geruinde KWPN-hengst For Gribaldi (v. Gribaldi) debuteerde ze op dit niveau met een score van 63,86%. Van Liere heeft de For Gribaldi al vanaf zijn jonge jaren onder het zadel en leidde hem op van groen paard tot de Grand Prix. Onlangs debuteerde ze met hem in de Inter II en in Oud Gastel was het tijd voor de volgende stap. Op 30 maart verschijnt For Gribaldi in de ring van de EDS Veiling in Hooge Mierde en voor die tijd wilde ze graag Grand Prix gestart zijn.

Kwakkelstein

In het ZZ-Zwaar schreef Britney Schut de eerste proef op haar naam. Met de Negro-nakomeling Hello Negro noteerde ze 65,88%. Met haar andere paard, Deco (v. Painted Black) werd ze derde met 63,86%.
Mabel Kwakkelstein werd met Emerald (v. Wynton) tweede met 64,57%. De tweede proef won ze met 64,79%.
De tweede plaats in de tweede proef was voor Iris Schunselaar en Dalila Imani (v. Don Renoir) met 63,14%.
Nicolette de Jong-Keijzer bezette in de eerste proef plaats vier met Graffit (v. Apache) met 62,5%. in de tweede proef steeg ze een plaats, na een score van 62,36%.

Bekijk hier de complete uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.