Ga naar hoofdinhoud

Lynne Maas’ Zamora naar ruim 69% in GP met Remy Bastings

Zamora, hier nog met Lynne Maas. Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com

Remy Bastings heeft de laatste tijd de stijgende lijn te pakken met zijn paarden. In Velddriel bezette hij zondag zowel de eerste als de tweede plaats in de Grand Prix. Hij won de rubriek met Ambassador (v. Rhodium) met 70,71% en sloot aan met Zamora (v. Krack C) met 69,73%. Zamora was eerder succesvol onder Lynne Maas in de Grand Prix.

Vorig jaar augustus verkocht Lynne Maas Zamora aan de Japanse ruiter Satoshi Maeda. Maas had Zamora opgeleid vanaf driejarige en werd verschillende keren Nederlands kampioen met hem. Uiteindelijk boekten ze mooie successen in de Grand Prix en werden ze opgenomen in het B-kader. Maeda traint bij Remy Bastings en is onder andere ook eigenaar van Bastings zijn andere Grand Prix-paard Dior S (v. Spielberg).

Weten hoe reageert

“Hij wilde graag een goed paard kopen, maar wil ook dat hij het goed blijft doen. Zodoende staat Zamora bij mij en train ik hem. Hij komt zelf iedere maand een paar dagen over om te rijden en trainen”, steekt Bastings van wal.
“Het is niet de bedoeling om hem helemaal op wedstrijd uit te blijven brengen, maar ik wilde hem graag meenemen zodat ik weet hoe hij reageert en functioneert op concours en in de ring, zodat ik Satoshi nog beter kan begeleiden.”

Nooit Grand Prix

De Japanner heeft Zamora zelf ook al eens gestart en al een score van 66% behaald. “Dat is best netjes voor iemand die nog nooit Grand Prix gereden had. Hij is heel gedreven en kan heel handig rijden. De eerste internationale wedstrijd staat ook al gepland in Sint-Truiden. We trainen rustig door en wie weet wat de toekomst brengt”, besluit Bastings gedreven.

Bekijk hier de complete uitslagen.

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook