Ga naar hoofdinhoud

Mara de Vries: ‘Fantastisch om het jaar zó af te sluiten’

Update
Mara de Vries
De Prix St. Georges op het Oudejaarsconcours bij De Kroo in Nieuw- en Sint Joosland stond vandaag in het teken van de laatste selectie voor Jumping Amsterdam. Mara de Vries reed Dornenstern (v. Danone) naar 69,485% en sleepte daarmee het felbegeerde ticket in de wacht.

Nadat Mara de Vries onlangs herenigd werd met Dornenstern, maakte ze vorige maand in Houten haar wedstrijdrentree met de elfjarige ruin. Dat sloten ze toen gelijk winnend af. Ook in de daaropvolgende wedstrijd in Velddriel  was het duo met afstand de beste en vandaag boekten ze hun derde zege op rij. “Het kan slechter”, grapt De Vries. “Maar serieus, dit is echt heel leuk. Het zat dicht bij elkaar en het is super dat we naar Amsterdam mogen.”

Heel bevredigend

Al voor dat De Vries haar score wist, was ze heel tevreden. “De proef liep heel vloeiend en ik heb echt lekker gereden. Ik was al heel blij toen ik de ring uit kwam. Tuurlijk zijn er altijd dingetjes waar je nog punten op kan pakken maar waar we in de training op hadden geoefend lukte heel mooi. Zo kon ik de zijgangen wat scherper rijden en alles mooi vloeiend doorrijden. Als je kan toepassen waarop je hebt getraind en het lukt, is dat heel bevredigend. Echt fantastisch om het jaar zó af te sluiten.”

Extra dingetje

De Vries reed de afgelopen editie ook in de Lichte Tour op Jumping Amsterdam, toen met Farzana (v. Ampère). “Ik vind het hartstikke gaaf om daar te rijden. Zo’n concours is echt even een extra dingetje. Ik heb er al helemaal zin in”, jubelt de amazone die van plan is om Dornenstern voor Amsterdam niet meer te starten. “Ik denk dat we thuis lekker doortrainen en dan proberen op Jumping het beste te laten zien.”

De Frel volgt

Stephanie de Frel volgde op kleine afstand op de tweede plaats. Zij reed Farmana Angel (v. Armani) naar 69,044%. Geert-Jan Raateland en Painted (v. Painted Black) werden derde met 68,897%. Kirsten Brouwer noteerde met Everlast-Lindh (v. Hofrat) de vierde score van 68,088%, gevolgd door Thamar Zweistra en Totilas-dochter Hexagon’s Godinde met 66,103%.

Van Schaik slaat dubbelslag

In het ZZ-Zwaar won Nadia van Schaik beide proeven. In de eerste proef stuurde ze Floortje (v. Negro) naar 61,857%, in de tweede proef kwam de score uit op 61,286%. In de eerste proef ging het rode lint naar Simone Nije en Adios (v. Revenge W) met 60,500%. In de tweede proef mocht Julia Bouthoorn zich als tweede opstellen. Zij reed Boy-Bentley (v. Johnson) naar 61,000%.

Van Wallenburg en Heiden

In de gecombineerde landenproef voor junioren en young riders was Merel van Wallenburg met afstand de beste. De young rider brak tweeënhalve maand geleden haar bovenbeen bij een ongelukje met een jong paard en reed Zip (v. Painted Black) op haar wedstrijd rentree naar 66,029%. Young rider Maud Hofland noteerde met Urbanes (v. Gribaldi) de tweede score van 63,824%.
In het kleine groepje young riders en junioren die de landenproef reden mocht Robin Heiden de eerste prijs ophalen. Haar juniorenproef met Gasmonkey (v. Tuschinski) leverde 62,574% op.

Inter I voor Zoutendijk

Geen topscore maar wel een overwinning voor Lisanne Zoutendijk. Ze reed Zilverstar (v. Rousseau) met 60,368% naar de winst in de Intermédiaire I. Lenneke Wils noteerde met de Oldenburger Kracker (v. Krack C) het tweede resultaat van 60,147%.

Koppejan scoort GP-startbewijs

In de Intermédiaire II behaalden alle drie de combinaties het startbewijs voor de Grand Prix. Maarten Koppejan reed op zijn debuut in de Zware Tour met Vivaldi VDL (v. Don Schufro) de hoogste score van 64,779% bij elkaar. Janine Boudens en haar eigengefokte Eternal Flame (v. Sorento) werden tweede met 61,765%. Ook het Inter II-debuut van Vincent Bol met Baltimore (v. Johnson) leverde met 61,544% een startbewijs voor de koningsklasse op.

Van Giesen gaat Zweistra voorbij

In de gecombineerde rubriek U25 en Grand Prix maakte Hexagon-amazone Marijke van Giesen de dienst uit. Zij reed met Esther SVN (v. Voice) in de U25 naar 65,962%. De Grand Prix van Thamar Zweistra en Hexagons Conquest (v. Rubiquil) was goed voor de tweede score van 63,696%.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.