Ga naar hoofdinhoud

Marijke de Geus zoekt tijdelijke ruiter voor haar Grand Prix paard

Marijke de Geus met MDG Equestrian's Connecticut

Het herstel van haar ongeluk lijkt langer te duren dan gehoopt en daarom zoekt Marijke de Geus via Facebook een tijdelijke ruiter voor haar Grand Prix paard MDG Equestrian's Connecticut (v. Johnson).

In februari kreeg Marijke een klap tegen haar hoofd van een paard bij het behandelen van de straal. Bij het neerzetten van de hoef raakte het paard zijn eigen been, schrok daarvan, vloog de lucht in waarbij De Geus flink geraakt werd. “Het was domme pech”, aldus de Geus.

Speld in hooiberg

Vanmorgen plaatste Marijke een oproep op Facebook waarin ze aangeeft te zoeken naar een speld in een hooiberg. Het herstel van haar hersenschudding blijkt toch langer te duren. “Ik kan elke dag ongeveer twee paarden rijden en dan gaan de paarden van mijn werk voor,” vertelt Marijke. “Als ik nu teveel doe op een dag heb ik ’s avonds hoofdpijn en pijn aan mijn nek, dus ik moet écht rustiger aan doen”, vervolgt de Geus.

Goed gevoel

“Co wordt er ook niet happy van als hij drie maanden gelongeerd gaat worden. Ik hoop dat ik op deze manier die ene ruiter kan vinden waar ik een goed gevoel bij heb. Het zal een mooie kans zijn voor een jeugdruiter of iemand die lichte tour geklasseerd is en hogerop wil.” De Geus gaat verder: “Bij voorkeur zoek ik een doortastende ruiter die bij mij in de buurt woont waar hij op stal kan staan en die hem in de picture kan rijden.”

Reacties stromen binnen

In de twee uur dat het bericht op Facebook staat heeft Marijke al ruim 75 berichten ontvangen. “Een andere ruiter zal het paard nooit exact zo rijden als ik doe, maar dat heeft ook zo zijn voordelen. Misschien heeft die ruiter wel de sterke punten waar mijn zwakke punten liggen en is dat alleen maar voordelig voor Co”, legt Marijke uit.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook