Ga naar hoofdinhoud

Marjan Hooge en Eskara de Jeu niet te stoppen

Marjan Hooge. Foto: Stegen.net

Marjan Hooge gaat als een speer met de Jazz-merrie Eskara de Jeu. Op de tweedaagse subtopwedstrijd in Exloo wonnen ze zaterdag met overmacht de Prix St. Georges. Met hun score van 70,15% sloegen ze een gat van bijna 5% naar de overige deelnemers.

Hooge rijdt de NMK-kampioen van 2012 nu sinds april van dit jaar en ze blijven maar scoren. Op hun internationale debuut in Denemarken in mei overschreden ze al direct de 70%-grens. In Exloo kwamen ze ook weer boven de 70% uit.
“Het ging heel mooi”, vertelt Hooge blij. “Eskara loopt altijd al wel heel goed. Ik vind zelf dat ze in draf nog wel iets meer gedragen mag blijven in de ring, dan wordt het nog expressiever. Ze is nu soms nog iets te loperig. De galop was heel mooi, met goede wissels. Voor de pirouettes scoorden we zelfs twee keer een 8,5. Dat is mooi, want dat zijn dubbeltellers. De traversalen speelt ze mee, dus die zijn ook altijd goed.”

Thuis wedstrijd

Met haar andere paard, Ego Tripper Texel (v. Jazz) werd ze ook nog derde met 64,27%.
“Wij rijden vaak in Exloo binnen, omdat we dichtbij wonen en geen binnenbak hebben. De baan is heel vaak in een andere entourage en dat is niet altijd in zijn voordeel. Op zijn manier was het nu spannend bij C. In de Prix zijn veel oefeningen bij C of vanaf de C, dus dat kostte punten en dan zakt de score hard. Verder liep hij een goede proef”, vertelt ze.

U25

Voor Hooge zit haar young riders-periode er nu op en richt ze zich met beide paarden op de overstap naar de U25. “Eskara doet thuis alles al. Het is nog een kwestie van alles achter elkaar rijden in een proef. Ik weet zeker dat ze het niveau goed aankan.”
Over Ego Trippel Texel vertelt ze verder: “Hij kan het niveau ook aan, maar met hem heb ik nog iets meer tijd nodig. Hij was op zijn vijfde pas zadelmak, want daar hebben we twee jaar overgedaan. Ik wist dat het een heel goed paard is, maar hij was zo bang. Nu is hij negen jaar en loopt hij simpel de Inter I door. Hij heeft dus wel goed ingehaald.”

Prinsesjes

“Eskara is in principe voor de verkoop, maar tot het zover is hoop ik haar nog wel een paar keer U25 te kunnen starten. Zeker ook voor mijn ervaring. Ik ben heel blij dat ik nu twee van zulke fijne paarden heb.”
Eskara heeft een driejarige dochter van Negro, die ook bij Hooge op stal staat en gedeeltelijk in eigendom is, samen met Margreet de Boer.
“Ze is van de zomer naar de keuring geweest, waar ze voorlopig keur werd, en heeft het daarna rustig aan gedaan. Toen ik haar wilde oppakken werd ze flink verkouden, maar nu zijn we gelukkig al weer een paar weken aan het rijden. Ze heeft hetzelfde karakter als Eskara. Het zijn allebei prinsesjes in de omgang, maar ze zijn wel heel werkwillig en leergierig. Grappig dat je dat dan weer terug ziet in haar dochter. Zij is ook voor de verkoop een keer, maar nu eerst maar lekker rijden”, besluit Hooge gedreven.

Marc Peter Spahn eindigde met SGS Jeroen Poll (v. Anders 451) als tweede met 65,96%. Sabine Rueben en Coal Diamond (v. Christ) werden vierde met 63,68%.

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook