Ga naar hoofdinhoud

Mecklenburgs gekeurde hengst Frankie Lee naar ultieme 10 voor draf

Emma Amptrup met Frankie Lee Foto: Paardenkrant/Melanie Brevink-van Dijk

De Deense amazone Emma Amtrup was afgelopen zondag in Haaksbergen grootverdiener in de jonge paardenrubriek bij rijvereniging de Sterruiters. De stalamazone van Reesink Horses had een drukke dag en kwam meerdere keren in actie. Zowel bij de drie- als de vierjarigen realiseerde Amtrup de hoogste score, waarbij de driejarige Frankie Lee van Reesink Horses er qua optreden en score echt uitsprong.

De in Mecklenburg goedgekeurde, Hannoveraans geregistreerde zoon van Franziskus scoorde 88 punten en juryleden Linda Verwaal en Matty Marissink beloonden zijn draf zelfs met de ultieme tien.

Dagprijs

Met veel vermogen en houding draafde en galoppeerde Frankie Lee door de baan. Hij maakte daarbij veel indruk en werd heel sympathiek voorgesteld door zijn amazone, die continu met een lach van oor tot oor rondreed. Met de gescoorde 88 punten wonnen ze ook de dagprijs voor hoogst scorende combinatie.

Vigo krijgt 9 voor draf

Ook bij de vierjarigen was Amtrup te sterk voor de directe concurrentie. Ze zadelde wederom een paard van haar werkgever Reesink Horses. Dit keer betrof het de vos Vigo (v. Vitalis), die heel gemakkelijk – met onder meer een 9 voor zijn draf – naar 83 punten liep. Daarmee sloeg hij een gat naar de directe concurrentie, die volgde op maar liefst 9 punten achterstand.

Kateaux wint met 81 punten

Mieke Naberink was in de gecombineerde rubriek voor vijf- en zesjarigen een maatje te groot en won de rubriek door haar elitemerrie Kateaux (v. Bordeaux) naar 81 punten te sturen.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook