Ga naar hoofdinhoud

Mercedes Verweij en EK-paard Four Seasons winnen debuut GP U25

Four Seasons, hier onder Diederik van Silfhout. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De 20-jarige Mercedes Verweij laat zien dat ze een goede klik heeft met Four Seasons (v. Fürst Piccolo). Vorige maand maakte de jeugdamazone haar wedstrijddebuut met het voormalige EK-paard van Diederik van Silfhout. Toen noteerden ze gelijk de hoogste Intermédiaire II-score en vandaag op de Subtopwedstrijd in Beuningen debuteerden ze in de Grand Prix U25. Met 66,73% en de eerste plek in het gecombineerde klassement Zware Tour was ook dit een geslaagd debuut.

Merdedes Verweij liet in de dubbeltellende pirouettes nog wat punten liggen maar met het resultaat van 66,73% heeft ze haar eerste score op zak op internationaal te mogen starten. Op CDI Zeeland, volgende maand in Nieuw- en Sint Joosland, hoopt de amazone internationaal te debuteren in de Grand Prix U25.

Schelstraete tweede en terug met Cupido

In de Grand Prix reed Jonna Schelstraete CSI (v. United) naar de hoogste van 65,43%. Dat betekende in het gecombineerde klassement de tweede pek. Naast CSI nam Schelstraete ook Cupido (v. Tuschinski) mee naar Beuningen. De Tuschinski-zoon schitterde de laatste tijd onder de 14-jarige Micky Schelstraete maar nu heeft moeder Jonna de teugels van haar internationale Grand Prix-paard weer overgenomen. Bij de rentree vandaag besloot Schelstraete om Cupido hors concours te starten.

Wilms op dreef in Lichte Tour

In de Lichte Tour was Mandy Wilms niet te kloppen. Met El Ganador (v. Estobar NRW) kwamen de scores uit op 68,75% in de Prix St. Georges en 67,72% in de Intermédiaire I. Dat betekende in het gecombineerde klassement de eerste en de tweede plek.  De Prix St. Georges-proef van Marco Boavista en Davidoff BW (v. Hotline) werd beloond met de derde score van 64,19%.

Van Asseldonk klasse apart

In het ZZ-Zwaar was Elles van Asseldonk een klasse apart. Op haar tweede wedstrijd in deze klasse reed ze Earth Wind and Fire (v. Lord Loxley) naar 72,43%. Die score was naast een royale overwinning ook goed voor een nieuw persoonlijk record. Rozemarijn Groenenboom volgde op de tweede plek. De amazone reed Guinness R.D.P. (v. Voice) naar 64,93%. Esmee Janssen en Hummer (v. Andretti) volgden met 63,93% op de derde plek.

Tweede proef voor Groenenboom

Net als in de eerste proef noteerden Groenenboom en Guinness in de tweede proef ZZ-Zwaar exact dezelfde score van 64,93%, die leverde haar nu het oranje lint op. Het debuut van Rozemarijn van Schaik en RVS Cheeminee (v. Vivaldi) in de Subtop was goed voor de tweede score van 62,71%. Ook in deze proef eindigden Esmee Janssen en Hummer als derde, nu met 62,36%.

Opnieuw Van Asseldonk

Net als in de eerste proef ZZ-Zwaar was Elles van Asseldonk ook bij de young riders niet te kloppen. In de landenproef noteerde ze met Earth Wind and Fire 65,74%. De overige young riders bleven onder de 60 procent.

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook