Ga naar hoofdinhoud

Moises Azuar neemt GP-paard Zinidi over van Marlies van Baalen

Moises Jover Azuar hier met King de Niro Foto: Melanie Brevink - van Dijk

Zaterdag debuteerde Moises Jover Azuar met Zinidi (v. Gribaldi) in de Intermédiaire II in Asperen. De score van bijna 67% was direct genoeg voor de zege. De Spaanse ruiter heeft Zinidi overgenomen van Marlies van Baalen.

Van Baalen heeft het komende seizoen een overvolle agenda met haar eigen paarden en leerlingen, waardoor de 23-jarige Azuar de kans kreeg om Zinidi over te nemen met oog op de U25. Azuar is al enige jaren in dienst bij Dressuurstal van Baalen als stalruiter.

Erelijst

Voordat Van Baalen de Gribaldi-zoon reed, was hij succesvol onder Engie Kwakkel. Met Van Baalen bouwde hij ook al een mooie erelijst op. In 2013 debuteerden ze met bijna 72% in de Lichte Tour. Ook internationaal behaalden zij scores van ruim boven de 70%.
In 2016 debuteerden ze in de Grand Prix met 71,75% en werden ze onder andere twee keer derde op het CHIO3* in Rotterdam in de Zware Tour.

De overige uitslagen volgen.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook