Ga naar hoofdinhoud

Online proeven laten beoordelen voor winstpunten

De KNHS werkt momenteel aan een website en app waarop je een video van een door jou thuis gereden proef kunt uploaden. Dit initiatief is ontstaan, omdat het ernaar uit ziet dat er voor een langere periode geen wedstrijden kunnen worden gereden. Deze proef wordt beoordeeld door een KNHS-jurylid en telt mee voor winstpunten.

De ruiter krijgt een ingevuld protocol terug met daarop de behaalde punten. In eerste instantie zal het mogelijk zijn om proeven te uploaden in de klassen B t/m M2.

Trainingsvideo’s

Op het platform wordt het ook mogelijk om trainingsvideo’s te uploaden en tips en advies terug te krijgen van KNHS-bondscoaches en -trainers. De verwachting is dat het platform live gaat in de week van 6 april.

Bestaand concept

Het concept van online proeven rijden bestond al bij WeAllRide, maar telde niet voor winstpunten bij de KNHS. WeAllRide heeft nu ook een nieuw concept ontwikkeld samen met SoSo events. De SoSo challenges zijn ontwikkeld speciaal voor alle kinderen die nu thuis zitten. Iedere week worden nieuwe Soso Challenges aangeboden voor zowel de ervaren als de minder ervaren ruiter of amazone. Een plek om te rijden, een paard of pony én iemand die de proef voorleest en filmt, is alles wat nodig is. De video moet  vervolgens via WeAllride naar de jury. Dit zijn geroutineerde officials uit de wedstrijd wereld. Zij bekijken en beoordelen de videobeelden en geven opbouwende tips waar de ruiter weer mee verder.

SoSo challenges

“Ik wilde iets doen nu de kinderen niet naar school kunnen en pony’s niet vervoerd mogen worden” vertelt Solange Hermans van SoSo Events. “Wij hebben als doel om de ponysport leuker en toegankelijker te maken voor alle kinderen. Door samen te werken met WeAllRide geven we kinderen de kans om op een flexibele en ongedwongen manier wedstrijd te rijden.”

Bron: WeAllRide/Horses.nl/KNHS

7 reacties op “Online proeven laten beoordelen voor winstpunten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook