Ga naar hoofdinhoud

Patrick van der Meer: ‘We gingen gelukkig niet voor niks’

Patrick van der Meer met Zippo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de Grand Prix van de Subtopwedstrijd in Deurne, die telt voor kadervorming, was Patrick van der Meer goed op dreef. Met Zippo (v. Rousseau) won hij de rubriek met de fraaie A-kaderscore van 72,50%. Daarnaast reed Van der Meer Chinook (v. Vivaldi) naar de derde plek met 70,83%, wat de eerste B-kaderscore betekent voor het duo. 

“De ring was prachtig aangekleed in kerstsfeer en had echt internationale uitstraling. Zippo bleef mooi ontspannen en liep een goede proef zonder fouten. De piaffe, passage, tweeërs gingen heel goed en de eners gelukkig ook”, vertelt Patrick van der Meer tevreden. “En de stap van Zippo is eigenlijk altijd goed maar vorige keer had ik hem net iets te weinig verzameld. Nu was dat gelukkig goed. Ik ben er hartstikke blij mee.”

Eerste stap richting kader

De hengst Chinook, die nog niet zo veel Grand Prix-ervaring heeft, won een aantal weken geleden op het meerdaagse concours It’s All Dressage in Nieuw- en Sint Joosland zowel de Grand Prix als de kür en zette vandaag zijn eerste stap richting het B-kader. “Chinook was mooi relaxed en stond er scherp aan dus ik ben dik tevreden.”

Beetje tijd nodig

“Eén piaffe was heel goed en een andere iets minder. En we hadden hier en daar nog wel een slingertje”, vertelt Van der Meer over zijn proef met Chinook. “Eigenlijk kan hij alle Grand Prix-oefeningen heel goed, het heeft alleen nog een beetje meer tijd nodig om alles beter af te werken. Deurne was best een eindje rijden voor ons maar gelukkig gingen we zeker niet voor niks.”

A-kaderscore voor Van der Putten

Marieke van der Putten behaalde met Zingaro-Apple (v. Painted Black) eerder al meerdere royale A-kaderscores. Zingaro beschikt over al het talent maar door zijn sensibele karakter lukte het internationaal niet om de benodigde scores neer te zetten voor opname in het kader. Na een wedstrijdpauze heeft de combinatie vandaag met 72,25% en de tweede plek een knappe rentree gemaakt met weer een A-kaderscore op zak.

Visser naar B-kaderscore

Ook Tommie Visser noteerde een kaderscore. Hij reed Chuppy Checker CL (v. Osmium) naar de vierde plek met een B-kaderscore van 70,29%.

Rockx wint selectie Jumping Amsterdam

De Grand Prix U25 stond in het teken van de vierde en tevens laatste selectie voor de finale van de Kingsley Future Cup op Jumping Amsterdam. Thalia Rockx en de thuisgefokte Verdi de la Fazenda (v. Florett As) waren al succesvol bij de junioren, young riders én de senioren Grand Prix en reden vandaag voor de derde keer de U25. Hun proef werd beloond met de winnende score van 72,65%. Jasmien de Koeyer won met Esperanza (v. Desperados) de vorige selectie en werden nu tweede met 69,83%. Carlijn Huberts en Watoeshi (v. Rousseau) volgden met 67,99% op de derde plek.

Johnsons aan kop in PSG

Lars Op ’t Hoog won de Prix St. Georges. Hij reed Citho (v. Johnson) naar 68,60%. Op de tweede plaats nog zoon van Johnson: de zevenjarige George die debuteerde in de Lichte Tour. Hij werd door Joyce Lenaerts met 67,35% naar de tweede plek gereden. Lenaerts werd ook nog derde. Dat deed ze met haar eigengefokte Chopard B (v. OO Seven) met 66,99%.

Van Lanen royaal bovenaan

In het ZZ-Zwaar was Michelle van Lanen overtuigend de beste. Zij reed Intendro A Van De Nachtegaele (v. Contendro) met 67,64% naar de enige 65-plusscore in deze rubriek. Lieke van Dommelen en Esprit (v. Zizi Top) werden tweede met 63,93% en bleven daarmee nipt voor op Denise Swinkels en Flashpoint (v. Westpoint) die goed waren voor 63,29%.

Zoutendijk wint young riders

Lisanne Zoutendijk en Zilverstar (v. Rousseau) reden 66,62% bijeen in de landenproef voor young riders. Daarmee wonnen ze gecombineerde rubriek voor junioren en young riders. Young rider Meike Kroot stuurde Vince (v. OO Seven) met 65,52% naar de tweede plek.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook