Ga naar hoofdinhoud

PSG-zege met ruim 70% voor Madeleine Witte-Vrees met nieuw talent

Update
Madeleine Witte-Vrees met En Vogue (v. Apache)
Op de Subtopwedstrijd in Uden was Madeleine Witte-Vrees zaterdag met haar nieuwe merrie En Vogue met ruim 70% goed voor de overwinning in de Prix St. Georges. De amazone rijdt de tienjarige Apache-dochter nu zo'n drie maanden en op een klein oefenwedstrijdje na was dit de eerste keer dat het duo gezamenlijk aan de start kwam.

“We moeten nog een beetje wennen”, was de eerste reactie van Madeleine Witte-Vrees over haar proef van vandaag.  “Maar ik ben superblij met mijn nieuwe merrie die ik samen met Trea Mulder Dolsma in eigendom heb.”

Les

“Ik kende de merrie al omdat Trea bij mij lest en toen ik er een keer op ging zitten had ik gelijk een klik”, vertelt Witte-Vrees enthousiast. “Trea heeft haar al wel in de Lichte Tour gereden, maar zij heeft geen ambitie om internationaal te rijden. Wij zagen dat er wel veel meer in zat en Trea vind het ook leuk als ze verder komt, dus toen hebben wij En Vogue voor de helft gekocht.”

Goede punten

“Ik heb haar nu sinds de hengstenkeuring onder het zadel en dit was eigenlijk onze eerste echte wedstrijd”, vervolgt Witte-Vrees. “Er zaten een hoop goede dingen in de proef. We kregen 8′-en en 8,5′-en voor de series, maar ook voor de appuyementen in draf en in galop. Daarbij kan ze ook goed stappen, dat leverde ook goede punten op.”

Ruimte voor verbetering

“Er zit ook nog genoeg ruimte voor verbetering in, want we hadden bijvoorbeeld een struikeltje in een keertwending waar ik een onvoldoende voor kreeg”, kijkt de amazone terug op haar proef. “En in de ene middendraf kreeg ik een 8, maar in de tweede wilde ik nog iets meer en toen hadden we een tactfoutje, dat is zonde. Verder kan ook het binnenkomen en het afgroeten veel strakker. Dat zijn van die stomme dingetjes, die makkelijk beter kunnen.”

Getalenteerd

Het doel is om En Vogue de komende tijd regelmatig mee te nemen op wedstrijd. “Ze is echt getalenteerd en ze is nu al heel goed in de passage en in de eners, maar ik wil haar echt nog wel beter leren kennen’, blikt Witte-Vrees vooruit. “Trea heeft hartstikke goed werk met haar gedaan, maar ze is nu nog niet klaar voor de Grand Prix, dus we gaan voorlopig nog een tijdje Lichte Tour starten, maar uiteindelijk is de Grand Prix natuurlijk wel het doel.”

Top drie

Het rode lint in de gecombineerde Lichte Tour-rubriek was voor Wenda Welten met Firefly, die  69,43% kreeg voor haar PSG-proef. Voor haar Inter I-proef met de Wynton-zoon kreeg Welten 67,35%, waarmee ze vierde werd. Tristan Tucker eindigde met Jewel’s Sir Weihbach (v. Sir Donnerhall) met 67,43% op de derde plek.

Nikki Schaap werd met Goody-Goody R.D.P. (v. Johnson) alleen door jurylid Jan Peeters beoordeeld, omdat Karin Retera haar werkgeefster en trainer is. Zij eindigde in deze aparte rubriek op de eerste plek met 65,15%.

ZZ-Zwaar

In de eerste ZZ-Zwaar-proef kreeg Philip van Ommen 66,07% met President’s G-Star (v. Wonderboy). Dat was een fractie meer dan de 66% die Michelle Vacquier kreeg met Emma Daula (v. Vivaldi). De top drie werd compleet gemaakt door Sophie Lourens-van Leest met Go FErro ter Kwincke (v. Ferro) met 65,43%.

In de tweede proef was het oranje lint wel voor Vacquier met de Vivaldi-dochter. Het duo kreeg 64,93% van de juryleden voor hun proef 38 en werd in deze rubriek gevolgd door Marjolein van den Bosch met de Gribaldi-zoon Dilano RT (64%).

Aparte rubriek

Romy Bemelmans werd met Hiphop (v. Jazz) in beide proeven alleen door Karin Retera beoordeeld, omdat ze een leerling is van Jan Peeters. In de eerste proef kreeg Bemelmans, die sinds afgelopen donderdag in de Subtop rijdt met de Jazz-zoon, 64,29%  en in de tweede proef scoorde ze 65,43%, waarmee ze de hoogste punten haalde van alle starters in proef 38.

Lees ook:

Winnend Inter II-debuut Anne Meulendijks met Edison: ‘Dit had ik van te voren niet gedacht’

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook