Ga naar hoofdinhoud

Renate van Uytert en Just Wimphof winnen Lichte Tour Jumping Amsterdam met 73,235%

Just Wimphof (v. De Niro) met Renate van Uytert - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

De top-4 van de Café Luxembourg-prijs ontliep elkaar niet veel: Renate van Uytert met de KWPN-hengst Just Wimphof (v. De Niro), Marlies van Baalen met Jackie Kennedy DVB (v. Damsey), Imke Schellekens met Honoré (v. Jazz) en Jonna Schelstraete met Ironman (v. Tuschinski) lieten stuk voor stuk mooi afgewerkte proeven zien. Renate Van Uytert won met 73,235%.

De kwaliteit van de proeven van de top-4 lag dicht bij elkaar en de scores ook. De drie verschillende juryleden (Maarten van der Heijden, Susanne Baarup en Peter Storr) hadden ook elk een andere top-3. Storr zag Van Uytert op 1, Baarup Schellekens en Van der Heijden Schelstraete.

De meeste punten (en de enige score boven de 73%) was voor Renate van Uytert-Van Vliet, zij kwam met Just Wimphof op 73,235%. Voor Marlies van Baalen en Jacky Kennedy DVB was er 72,451%, voor Imke Schellekens met Honoré 72,353% en voor Jonna Schelstraete met Ironman 72,255%. Net onder de 72% was de score van de nummer 4: Dinja van Liere die Independent Little Me (v. Uno Don Diego) naar 71,618% stuurde.

‘Super gaaf’

“Ik heb lekker gereden met Just Wimphof en kon ook echt genieten”, vertelt Renate van Uytert na afloop van de prijsuitreiking. “Als ik straks mijn proef terugkijk, zie ik natuurlijk nog wel verbeterpunten, maar ik had geen grote fouten. Hij kwam binnen, deed zijn oren erop en deed echt zijn best. Dit is super gaaf. Zijn zijgangen en het uitstrekken waren voor mij hoogtepunten uit de proef. Hij krijgt een steeds constanter beeld en het gaat steeds gemakkelijker.’’

De winst kwam wel als een verassing voor Renate. “Toen ik het sterke deelnemersveld zag, dacht ik niet dat ik zou gaan winnen. We zijn wel goed in vorm, dus dan hoop je het wel. Het moet altijd nog wel gebeuren. Elke overwinning geeft me wel een kick. Een wedstrijd zoals Jumping Amsterdam, daar wil ik wel echt voor gaan. Dan is het mega leuk dat het lukt.”

‘Hoe moeilijker de oefeningen, hoe makkelijker hij het vindt’

“Just Wimphof is heel erg mooi, hij heeft drie goede gangen en een goede instelling. Hoe moeilijker de oefeningen worden, hoe makkelijker hij het vindt. Er zit nog steeds verbetering in en dat is heel erg fijn. Just Wimphof is enorm gegroeid als dressuurpaard. Ik blijf met hem trainen en oefenen onder begeleiding van Diederik van Silfhout. Dit werpt zijn vruchten af. Ik kijk veel proeven terug en doe ook veel inspiratie op bij andere combinaties.”

Jameson

Voor Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack), die twee weken geleden nog dik 77% in de Prix St. Georges scoorde in Tolbert, zat er niet meer in dan 67,892%. Spanning speelde de hengst weer eens parten en dat kwam terug in de aanleuning (mond open) en de stap.

Uitslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.