Ga naar hoofdinhoud

Sanne Voets oppermachtig in de kür op Jumping Amsterdam

Sanne Voets met Demantur N.O.P. Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com

Zojuist is op Jumping Amsterdam de kür op muziek in de paradressuur verreden. In deze KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy liet Sanne Voets met Demantur RS2 N.O.P.  (v. Vivaldi) weer een ijzersterke kür zien. Met de onlangs door RS2 Dressage aangekochte ruin wist ze 79% te scoren en de andere deelnemers in deze rubriek op ruime afstand te zetten. De combinatie blijft een sterke tegenstander en ook vandaag pakte Sanne weer de overwinning.


Frank Hosmar reed ook een goede proef, maar het lukte hem niet om Sanne het vuur aan de schenen te leggen en belandde met 75,91% met Alphaville N.O.P. op een knappe tweede plaats.

Bondscoach Heutink

Joyce Heutink, TeamNL bondscoach van het paradressuur-team sprak na de wedstrijd met de KNHS: ‘’We hebben vandaag een aantal geroutineerde combinaties zien rijden, maar ook een aantal nieuwe combinaties. Sanne heeft een vlekkeloze kür neergezet waarmee ze bijna 80% rijdt. Ze reed een stabiele proef met een mooie soepele afwerking. Ook Frank heeft een goede proef neergezet en had zijn paard er mooi aan staan en ik ben blij met het pad hij nu bewandeld.’’

Maud de Reu

Een nieuwe naam op de startlijst was die van Maud de Reu. Maud is een pas 19-jarige amazone en mocht de bronzen plak mee naar huis nemen. Samen met het paard Webron (v. Sir Sinclair) reed de Reu een foutloze kür (73,5%) en straalde van oor tot oor toen de amazone groette naar de jury. “Het was supergaaf om voor de eerste keer op zo’n groot concours te rijden. We hebben vandaag geen grote fouten gemaakt en ik heb vandaag net zoals in de training op safe gereden, het hoeft voor mij nog niet zo spectaculair,” reageerde de amazone.

Uitslag

Bron: KNHS/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook