Ga naar hoofdinhoud

Semmieke Rothenberger geblesseerd: streep door Duits kampioenschap

Semmieke Rothenberger. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Semmieke Rothenberger kan komend weekend niet deelnemen aan de Duitse kampioenschappen in Balve. Daar zou de 22-jarige amazone met Flanell (Apache x Don Schufro) haar eerste kampioenschap bij de senioren Grand Prix rijden. Rothenberger is geblesseerd aan haar achillespees en moet rust houden.

“Shit happens, helaas moest ik dinsdag naar de MRI vanwege hevige pijn in mijn achillespees”, aldus Semmieke Rothenberger. “Nu moet ik zeven dagen rust houden, koelen, strompelen en een gedwongen pauze nemen. Helaas betekent dat ook dat de Duitse kampioenschappen voor Nelly en mij niet doorgaan. Ik hoop dat het snel beter gaat en dat ik zo snel mogelijk weer op het paard kan.”

Overstap senioren GP

Met de door Veronique Roerink gefokte KWPN-merrie Flanell maakte Rothenberger vorig jaar op het Europees kampioenschap U25 in Hagen deel uit van het Duitse gouden team. Daarnaast won het duo individueel zilver en goud in de kür. Hoewel Rothenberger (22) nog de leeftijd heeft om bij de U25 uit te komen, maakte ze begin dit jaar succesvol de overstap naar de internationale senioren Grand Prix.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook