Ga naar hoofdinhoud

Sophie van der Steen opnieuw kampioen: ‘Nu heel veel snoepjes’

Update
Sophie van der Steen met Yellow Boy. Foto: Still ClipMyHorse.tv

Vorig jaar werd Sophie van der Steen al kampioen op de Hippiade in de klasse L2 met Yellow Boy, op de KNHS Indoorkampioenschappen vandaag in Ermelo pakte zij opnieuw de titel. Nu in de klasse M1 in de categorie D/E. Eerder boekte de combinatie al mooie resultaten in de selectiewedstrijden. Vandaag kwam score uit op 71,278% waarmee ze ruim los stonden van de nummer twee.

Sophie van der Steen zit in het belofteteam van Brabant en ze traint bij Joyce Lennaerts. “Hij heeft vandaag heel erg goed zijn best gedaan. Nu krijgt hij een paar dagen vrij en natuurlijk heel veel snoepjes. Ik ben echt heel erg blij. De volgende wedstrijd die wij gaan rijden is Indoor Brabant”, vertelt de trotse amazone.

Het zilver was voor Sytske de Jong. Zij reed Maurik’s Giorgio Armani naar 66,111%. Op kleine achterstand volgde Xena Krijnen. Haar score van 66,056% met Sörbys Bentley betekende de bronzen medaille.

M2 (D/E) voor Mery-Lou Moormann

Ook in de Felix Hippische Juristen prijs klasse M2 categorie D/E werd er gestreden om de gouden plak. De percentages van de 18 combinaties lagen allemaal vlak bij elkaar. De winnende proef was voor Mery-Lou Moormann, zij reed een percentage van 68,611% met haar pony Fernando B. “Hij liep vandaag veel beter dan verwacht en hij voelde heel erg goed. Ik ben heel erg blij met de overwinning vandaag. We gaan nu hard verder trainen zodat we binnenkort de overgang naar Z1 kunnen maken”, vertelt een trotse Mery-Lou. Tijdens de prijsuitreiking straalt Mery-Lou van oor tot oor en het publiek klapt enthousiast wanneer Mery-Lou plaatsneemt op het podium.

De zilveren medaille was voor Valerie Aaldering op haar pony De Goede Ree Now Or Nover met een percentage van 66%. Ava Krause mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Ze scoorde met haar pony Jonkers’ Liam 65,556%.

A/B en C-pony’s

De klasse M1/M2 in de categorie A/B pony’s werd gewonnen door Kyra Hingstman met Job in 67,500%. Het zilver was voor Nina van Rooij met Chico en het brons ging naar Kicky van Leeuwen op Puck.

In de klasse M1/M2 categorie C werd Bridget Lock kampioen met Forest Gump. Het duo reed naar de prachtige score van 69,500%. Tweede werd Flore Woerts met Igor en de derde plaats was voor Lemoni Dicker met haar pony Lindenburgs Finn.

 

Handige links

Programma

Uitslagen

Livestream ClipMyHorse.tv

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook