Ga naar hoofdinhoud

Stal Van Olst zegeviert in Nispen, top GP-debuut Everdale

Charlotte Fry met Everdale. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Charlotte Fry, Anne van Olst, Franka Loos en Antonio Laiz Zandio hielden zondag de eer van Stal Van Olst heel hoog in Nispen op de subtopwedstrijd bij Stal Argonaut. Alle vier reden hun hengsten in de kijker, drie schreven ook nog een rubriek op hun nam met goede scores.

De hoogste score was voor Charlotte Fry, die met de KWPN-hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) 70,38% noteerde in hun Grand Prix debuut. “Ik ben zo blij met hoe hij liep”, aldus een enthousiaste Charlotte Fry, die Everdale eerder ook al succesvol startte bij de U25.
“Hij was wel een beetje fris. Dit was zijn eerste buitenwedstrijd en de laatste tijd heeft hij een aantal hengstenshows gelopen met flinke muziek. In de uitgestrekte draf werd hij dan ook een beetje té enthousiast, maar verder ging het heel goed. Hij heeft geen zwakke punten en loopt met zoveel gemak door de proef. Oefeningen waarvan ik denk dat het nog wel pittig is, zoals de zig-zag in galop, daar loopt hij zonder problemen doorheen. We scoorden over de hele linie goed en voor de piaffe kregen we zelfs 8,5-en.”

Debuut

Anne van Olst en de NRPS-hengst Nespresso (v. Negro) debuteerden tussen de witte hekjes direct in de Inter II en wonnen met 67,35% de rubriek, die in handicap met de U25 verreden werd.
In de Prix St. Georges werd Van Olst ook nog  vijfde met de KWPN-hengst Graaf Leatherdale T (v. Lord Leatherdale) met 66,10%.

Sterker

De derde amazone die succes boekte in Nispen voor Stal Van Olst was Frank Loos. Met de KWPN-hengst Equilence’s Giovanni (v. Chippendale) noteerde ze 69% in de Prix St. Georges en pakte daarmee het oranje lint. Met de eveneens bij het KWPN goedgekeurde George Clooney (v. De Niro) werd ze ook nog vierde met 66,54%.
“Ze liepen allebei heel goed. Gio stond er mooi aan. Ik kon er heel fijn aan rijden en de proef was foutloos. De dingen die we thuis geoefend hadden konden we goed toepassen. We hebben vooral aan de lossigheid gewerkt. Hij wordt steeds sterker en door het Grand Prix-werk wat we thuis al doen merk ik dat de Lichte Tour hem heel makkelijk af gaat”, vertelt Frank Loos.

Constant

Over de proef van George Clooney vertelt ze verder: “Hij liep ook heel goed en foutloos. Het beeld was heel mooi en heel constant. Jammer dat we geen hogere score kregen, want dat had hij wel verdiend.”
Stalruiter bij Van Olst, Antonio Laiz Zandro, werd tweede in de Prix St. Georges, na een score van 68,31% met de NRPS-verrichtingskampioen Crosby (v. Chippendale). “Voor hem was het de eerste keer Pix St. Georges. Gelijk 68% rijden, dat belooft wat”, aldus Loos.

Nijvelt

In de Grand Prix was de tweede plaats voor Karen Nijvelt en Elysias (v. Jazz) met 69,67%.
Philip van Ommen en Dark President (v. Wynton) werden derde in de Prix St. Georges met 67,72%.
Chantal van Gils-Van Dongen won de eerste proef van het ZZ-Zwaar. Met Gino (v. Oscar) noteerde ze 65,79%. Evelien Trouwborst werd met Top’s Seymour (v. San Amour) tweede met 63,79%.

Bron: Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook