Ga naar hoofdinhoud

Stephanie de Frel: ‘Nu nog zelf rustig blijven’

Stephanie de Frel, hier met Beach Boy. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl

Op de subtopwedstrijd zaterdag in Uden ging de zege in de gecombineerde Inter II/ Grand Prix naar Stephanie de Frel. Met Calrieta H (v. Westpoint) noteerde ze 70,05% in de Grand Prix. De hoogste score in de Intermédiaire II was voor Joyce Lenaerts.

“Met 70% ben ik natuurlijk heel blij. Ik weet dat het thuis nog beter is dan in de proef, maar voor nu ben ik zeker tevreden”, vertelt Stephanie de Frel blij.
“Een paar weken geleden ben ik gestart op CDI Lier, maar daarvoor was ik bijna een jaar niet weg geweest met haar. Vanaf september train ik bij Anky en dat was echt wel een omschakeling. Ik heb daarom de tijd genomen om daar helemaal mijn weg in te vinden. Nu begin ik profijt van haar trainingen te krijgen, dus dat is super.”

Rust houden

“In Lier vond ik het nog best moeilijk om rustig te blijven in de proef en erop te vertrouwen dat het wel goed gaat. Ik ga dan van alles doen onderweg wat ik eigenlijk niet moet doen en daardoor ontstaan dan weer fouten. Vrijdag heb ik oefendressuur gereden en toen is Anky me komen helpen. Vandaag was ze er ook bij. Dan merk ik dat ik zelf ook veel rustiger blijf in de proef en dat ik er veel meer op vertrouw dat het gaat lukken. Anky moet gewoon nog een paar keer mee”, lacht ze. “Tja en dat moet ik vooral leren om zelf dus rustig te blijven.”

Te veel foutjes

De Frel startte Farmana Angel (v. Armani) in de Prix St. Georges. Ze noteerden een score van ruim 64%. “Ik had met haar teveel dingetjes die mis gingen vandaag. We zijn in de training bezig om haar iets meer bovenin te houden, maar dat vind ik zelf nog moeilijk om in de proef vol te houden.”

Debuut

Joyce Lenaerts debuteerde met Euro (v. Voice) in de Intermédiaire II en noteerde de hoogste score op dit niveau met 66,5%. “Een pirouette ging de mist in, maar voor de eerste keer ben ik zeker heel blij met de proef”, vertelt Lenaerts enthousiast.

Bekijk hier de complete uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook