Ga naar hoofdinhoud

Stephanie Kooijman: ‘Hard m’n best doen om er straks weer te staan’

Stephanie Kooijman met Dibert L. Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl
Op de Subtopwedstrijd vandaag in Werkendam was Stephanie Kooijman de uitschieter in de Prix St. Georges. Ze reed haar Dibert L (v. Vivaldi) naar 68,75%. Naast de overwinning was dat resultaat goed voor de eerste stap richting het NK volgende maand in Ermelo, waarvoor twee scores van minimaal 68 procent nodig zijn voor een startplek.

“Ik ben echt super tevreden”, vertelt Stephanie Kooijman enthousiast. “Het was weer voor de eerste keer buiten maar Dibert liep heel fijn en deed het gewoon. Maar buiten is toch weer even anders en als ik er iets op kan aanmerken, dan zou ik hem liever nog nét iets scherper hebben.”

Niks te klagen

Kooijman is vooral heel blij met de draftour. Daarvoor verscheen een hele rits zevens, 7,5-en en achten op het protocol. “In de draf bleef Dibert er super goed aan trekken en hij bleef ook mooi bovenin. In de galop mocht hij net iets meer power hebben maar ik heb zeker niks te klagen.”

NK-ticket

De score van dik 68% betekent ook dat Kooijman nu de eerste score richting een ticket voor Nederlands kampioenschap volgende maand in Ermelo op zak heeft. “We hadden de laatste twee keer 67 procent en ik ga zéker nog een poging wagen om die tweede score van 68 te halen.”

Winston laatste keer

Kooijman reed vorige maand met twee paarden op de KNHS Indoorkampioenschappen in het Z1 en het ZZ-Licht maar het NK Dressuur was voor haar al weer even geleden. “Poeh ja, dat is zéker een tijd geleden”, zegt ze lachend. “Ik denk dat het met Winston de laatste keer was. Ik ga nu hard m’n best doen om er straks weer te staan.”

Okkema volgt

Jeroen Okkema mocht het rode lint ophalen. Zijn score met Hyatt (v. Lord Leatherdale) kwam uit op 65,96%. Amy van Dijk stuurde Django van de Wateringhoeve (v. Don Renzo) met 65,22% naar de derde prijs.

Inter I met afstand voor van Alphen

In het kleine groepje Intermédiaire I was Denise van Alphen met afstand de winnares. Haar proef met Jazz-zoon Enzo Ferrari was goed voor 64,63%. De overige combinaties bleven onder de 60 procent.

Van Diessen en Voermans aan kop in Zware Tour

Wendy van Diessen – van den Boogaard reed met haar Evanel’s Blackie W (v. Painted Black) de hoogste en ook enige voldoende score in de Grand Prix bijeen (64,19%). In de Intermédiaire II mocht Bianca Voermans het oranje lint ophalen. Met de AES-gekeurde hengst Gentleman in Black (v. San Remo), die eerder te zien was onder Nienke van der Muil en Agaath van der Lei, noteerde ze 65,59%.

Te Braak en Lammerts wisselen stuivertje

In het ZZ-Zwaar maakten Maartje te Braak en Rosalinde Lammerts de dienst uit. In de eerste proef wonnen Te Braak en Hennessy Tika (v. Jazz) met 63,86% en werden Lammerts en Romanoff (v. Rubinero) tweede met 61,79%. In de tweede proef waren de rollen omgedraaid. Hier noteerde Lammerts de hoogste score van 65,14% en werd Te Braak tweede met 64,00%.

Soffers wint young riders

In de kleine rubriek young riders mocht Coco Soffers, die vorig jaar internationale successen boekte bij de junioren, met afstand de hoofdprijs in ontvangst nemen. Haar landenproef met Global’s Formidable (v. onbekend) was goed voor 65,59%.

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.