Ga naar hoofdinhoud

Thalia Rockx bezet hele podium Greenpoints Kostendrukkers Cup

Thalia Rockx hier met Verdi de la Fazenda. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Thalia Rockx kwam, zag en overwon in Nispen waar zaterdag een kadervorming wedstrijd van de KNHS Greenpoints Kostendrukkers werd verreden. Met drie paarden kwam ze aan de start bij de young riders en ze bezette, met goede scores, de gehele top drie.

“Echt niet normaal, ik ben er zo blij mee”, reageerde Rockx uitgelaten.
Met Verdi de la Fazenda (v. Florett As) noteerde ze een persoonlijk record van 73,87%.
“Zijn proef was zó goed. Twee weken geleden in Nieuw en Sint Joosland was het zijn eerste buitenwedstrijd. Het waaide toen best, waardoor hij spanning kreeg. We hebben daarna vooral buiten gereden en veel proefgericht getraind. Dat pakte heel goed uit nu.”

Werkwillig

Met Gerda Nova de la Fazenda (v. Romanov) werd ze tweede met eveneens een A-kaderscore van 71,28%. “Zij doet zo enorm haar best. Ze is heel werkwillig, soms een beetje te, waardoor we dan foutjes krijgen. Nu kon ik dat heel mooi onder controle houden. Ze is pas acht en nog niet zo ervaren als Verdi, maar er zit echt nog veel meer in. We zitten echt op de goede lijn.”

Met Golden Dancer de la Fazenda (v. Bretton Woods) noteerde ze haar eerste B-kaderscore van 70,05% en werd daarmee derde. “Hij liep ook super fijn en deed enorm zijn best. Ik ben echt heel blij dat ik drie van zulke fantastische paarden heb”, besluit ze dankbaar.

Super kans

Senna Evers noteerde bij de Children een fraaie score van 71,79% met E-pony Happy Feet (v. Tuschinski).
“Natuurlijk zijn er altijd nog dingen te verbeteren en kan alles nog strakker, maar ik ben heel blij met de proef”, vertelt Evers, die EK-winnaar Happy Feet sinds januari onder het zadel heeft.
“Ik zit ook bij de pony’s in het A-kader, maar toen ik de kans kreeg om Happy Feet te rijden bij de Children wilden we die niet voorbij laten gaan. Dit is mijn laatste jaar dat ik Children mag rijden, dus daar richt ik me nu helemaal op. Daarna kan ik nog twee jaar bij de pony’s rijden, wat ik ook heel leuk vind. Ik ben heel blij met deze super kans. Happy loopt heel fijn en doet altijd zijn best. Het is echt een gouden pony!”

Luiten

Bij de junioren was het weer Marten Luiten die de zege naar zich toe trok. Met Fynona (v. Ampère) noteerde hij een A-kaderscore van 71,81%. Sanne van der Pols bezette plaats twee en drie met Excellentie (v. Don Schufro) en Cuvanck PP (v. Down Town), met B-kaderscores van 69,55% en 69,34%.
Pem Verbeek werd met Fernando Torres (v. Florencio) vierde met 68,89%.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook